Trend Pénztárcabarát elektromos lakóautó kerül a piacra

Pénztárcabarát elektromos lakóautó kerül a piacra

autopro.hu/Sz.K. | 2023.04.02 16:19

Pénztárcabarát elektromos lakóautó kerül a piacra

Fotó: Grounded

Ki mondta, hogy nem lehet stílusosan kalandozni zéró emisszióval elfogadható áron? A Grounded, egy detroiti székhelyű elektromos lakóautó startup bemutatta az első teljesen testre szabható intelligens elektromos lakóautót, a Grounded G1-et, ami a Ford E-Transitra épül. És a legjobb az egészben az, hogy az elektromos lakóautót megfizethető áron kínálja előfizetési modellje révén.

Hirdetés

A Grounded 2022-ben alakult a Tesla- és SpaceX volt mérnökeiből. A startupot felkérték, hogy a Ford és a Newlab detroiti „Accessible Streets Studio"-jában dolgozzon, amelyet az új elektromos járművek tesztelésére terveztek a tisztább jövő érdekében.

A Grounded célja, hogy „olyan csodálatos járműveket hozzon létre, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy többet fedezzenek fel anélkül, hogy károsítanák a bolygót", és azt tervezi, hogy a teljesen elektromos, nulla károsanyag-kibocsátású, testre szabható lakóautókkal jár majd az élen.

Egyfajta válasz a Covidra

A Grounded azt mondja, hogy a G1-et a világjárvány idején felpezsdült, a szabadban töltött idő felé való elhajlásra válaszul fejlesztette ki.

A Grounded vezérigazgatója és a SpaceX korábbi vezető szoftvermérnöke, Sam Shapiro szerint a Grounded G1 szabadságot és önállóságot ad az embereknek, hogy bárhol élhessenek, dolgozhassanak és felfedezhessenek a természetbe fenntarthatóan integrálódva.

A G1 a Ford E-Transit platformjára épül, amely a legkelendőbb elektromos áruszállító az Egyesült Államokban, és akár 173 kilométeres hatótávolsággal, kényelmes vezethetőséggel és kezelhetőséggel, valamint tágas belső térrel rendelkezik. Belsejében franciaágy, hűtőszekrény, indukciós főzőlap is található, emellett kültéri zuhanyzóval és száraz öblítéses WC-vel is rendelkezik.

Ezenkívül a beépített 650 wattos napenergia-kapacitás a készülékek energiaellátására és az akkumulátortöltés kiegészítésére szolgál.

Nagy rugalmasság a gyártásban

Shapiro szerint a vállalat egy olyan új gyártórendszert tervezett, amely lehetővé teszi számukra, hogy nagy volumenben, „majdnem végtelen" elrendezéssel egyedi kivitelű járműveket gyártsanak.

Ezenfelül a Grounded applikációja segítségével a vásárló szabályozhatja a készülékeket, a világítást, a hőmérsékletet, megtekintheti a töltöttséget, a vízhasználatot, az üzemanyagot és egyéb adatokat, valamint diagnosztikát is kaphat.

Annak érdekében, hogy mindenki számára rugalmasabbá és megfizethetőbbé tegye, a Grounded elektromos lakóautóját 2300 dolláros (800 ezer forintos) havi előfizetéssel kínálja, így jó választás azoknak, akik nem akarnak teljesen elköteleződni.

A vételár 125 ezer dollár (44 millió forint), és a jármű ma már 100 dollár (35 ezer forint) visszatérítendő előleg ellenében foglalható a Grounded weboldalán. A G1 szállítása 2023 áprilisában kezdődik - írta meg az Electrek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink