Trend Parkolási tesztkörnyezetet hoznak létre az USA-ban

Parkolási tesztkörnyezetet hoznak létre az USA-ban

autopro.hu/V.M. | 2021.08.09 15:18

Parkolási tesztkörnyezetet hoznak létre az USA-ban

Fotó: American Center for Mobility

Az Egyesült Államokban a maga nemében egyedülállónak számító, tesztkörnyezetként szolgáló parkolóház nyílik meg Detroitban szeptember folyamán. A létesítményben többek között parkolási és töltési technológiákat fognak tesztelni.

A projekt a Ford, a Bosch, a Bedrock ingatlanfejlesztő, valamint a világ legnagyobb autókölcsönző cégének, az Enterprise-nak az együttműködésében valósul meg.

A Detroiti Okos Parkolási Laboratórium nevű létesítményt el fogják látni egy infrastruktúrán alapuló önvezetési rendszerrel, ami az épület szenzorjait és egy központi vezérlőt használva önállóan képes leparkolni a járműveket. A megoldás életképességét még 2020-ban a Ford, a Bedrock és a Bosch közösen demonstrálták.

Bár a projektben nem vesz részt, az innovatív parkolási módszerrel a Continental is foglalkozik, nemrég pedig részesedést is vásárolt egy saját megoldást fejlesztő vállalatban.

Kisebb forgalom, tisztább levegő

A Bedrock informatikai vezetője, Heather Wilberger a program közelgő indulása kapcsán elmondta, hogy a városi parkolóhely-keresés a forgalom és a kibocsátás 30 százalékáért is felelhet. „Ezek az együttműködések és programok lehetővé teszik számunkra fejlett parkolási technológiák fejlesztését, tesztelését, valamint implementálását, hogy csökkentsük a parkolási időt és emissziót.”

A projekt kezdeményezői először is azt fogják megvizsgálni, hogy az automatizált parkolás hogyan tudja támogatni az Enterprise kölcsönzött autóinak leadását, illetve, hogy a technológia pénzügyileg, technikailag és operatív tekintetben mennyire kivitelezhető az autókölcsönzésben.

A detroiti létesítményt természetesen más vállalatok is igénybe vehetik majd saját programok lefolytatására vagy az alapítókkal együttműködés érdekében. Ehhez a létesítményt fenntartó Amerikai Mobilitási Központnál kell majd jelentkezniük – írja a Green Car Congress.

Kiemelt Partnereink