Trend Önvezető teherautók kezdik meg az áruszállítást

Önvezető teherautók kezdik meg az áruszállítást

autopro.hu/V.M. | 2023.11.03 08:19

Önvezető teherautók kezdik meg az áruszállítást

Fotó: Facebook/Aurora Innovation

Az önvezető teherautókat fejlesztő Aurora Innovation Dallas és Houston között megnyitotta az első kereskedelmi szállítási útvonalát, melyen az önvezető rendszerével ellátott járművek fognak közlekedni.

Hirdetés

A vállalat, mely önvezető rendszerének fejlesztésében a Continental is részt vállal, az útvonalon 2024-től fog kereskedelmi céllal teherautókat üzemeltetni. A mostani szakaszban partnerekkel együttműködésben pilot jelleggel szerveznek a vállalat houstoni termináljából induló fuvarokat.

Az Aurora a termináljainak a nap 24 órájában való működését operációs központokból fogja támogatni. Utóbbiak személyzetét olyan szakemberek fogják alkotni, akik a járművek felügyeletéért és irányításáért felelnek – áll a Reuters beszámolójában.

Nagy potenciált lát az ipar

Az Aurora és más hasonló vállalatok által a tehergépkocsikhoz fejlesztett önvezető technológiák a cégek és egyes szakértők szerint segíthetnek a fuvarozási szektort sújtó szakemberhiány kezelésében, és a hosszú autópályás utakon levenni a teher egy részét a sofőrök válláról. Az Aurora vetélytársai között találjuk a nemrég alapított Stack AV-t, amit a Volkswagen és a Ford egykori közös önvezetőtechnológiai cégének vezetői hoztak létre.

Az Aurora kínálatát mostanra a többféle gépkocsi kategóriával kompatibilis Aurora Driver önvezető rendszer, illetve a kifejezetten teherautóknak szánt, és előfizetéses formában elérhető Aurora Horizon önvezetési szolgáltatás alkotja.

A Continental mellett az Aurora partnerei között tudhatja az Ubert, a Toyotát és a Volvo Trucks-ot is.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink