Trend Önvezető autóknak fejleszt a Toyota és a Momenta

Önvezető autóknak fejleszt a Toyota és a Momenta

autopro.hu/V.M. | 2020.03.23 06:21

Önvezető autóknak fejleszt a Toyota és a Momenta

Fotó: momenta.cn

Közösen fejleszt nagy felbontású, azaz HD minőségű térképet autonóm járművek számára a Toyota, illetve az önvezető autókat fejlesztő kínai startup, a Momenta.

Hirdetés

A térképek kulcsfontosságúak az önvezető járművek navigációjában. A Toyota fejlesztő részlege egy úgynevezett Automatizált Feltérképező Platformon (Automated Mapping Platform – AMP) dolgozik. A Toyota elképzelése az, hogy a pontos, egyben folyamatosan frissülő térképpel bíró megoldást más vállalatok számára is elérhetővé fogja tenni.

A japán autógyártó legújabb partnere, egyben a Daimler támogatását élvező Momenta három évvel ezelőtt jött létre. A startup jelenleg Pekingben és Szucsou városában teszteli önvezető autóit. A Toyota által készített AMP kínai bevezetéséhez a nagy felbontású kamerákon alapuló térképalkotó technológiájával fog hozzájárulni – derül ki a Reuters cikkéből.

A Toyota, autonómjármű-fejlesztés céljából többek között 400 millió dollárt fektetett a kínai háttérrel is bíró Pony.ai cégébe, emellett közös vállalatot működtet a SoftBankkel, és pénzügyi támogatásban részesítette a robotaxikat fejlesztő Uber Advanced Technologies Groupot is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink