Trend Okosgyár a robotgyártótól?

Okosgyár a robotgyártótól?

autopro.hu/S.B. | 2018.09.27 16:29

Okosgyár a robotgyártótól?

Az intelligens gyártás szolgáltatásalapú megközelítése lesz az ügyfelek kiszolgálásának egyik új szintje, igaz, ma még ennek a koncepciónak egy teljes gyárba történő beillesztése rendkívül ambiciózus terv. A Kuka szerint azonban bevett gyakorlat lehet a jövőben.

Három vállalat együttműködve és összefogva egyes szakterületeiket tűzte ki a célt, hogy olyan üzemet építsenek, amely képes rendkívül testre szabott termékeket tömeggyártani. Az iparirobot-specialista Kuka fogja fejleszteni a robotalapú automatizált üzemet, az MHP biztosítja a digitalizációs szakértelmet, pontosabban tanácsadással, valamint integrált rendszerek szolgáltatásával foglalkozik majd. Végül, de nem utolsósorban a Munich Re integrált kockázatkezelési és pénzügyi rendszereken keresztül felügyeli az üzleti modellt.

A három partner törekszik a teljes értéklánc digitalizálására, kiváló minőségű, end-to-end adatáramlás biztosítására, valamint egyes területek és rendszerek összekapcsolására a termelési folyamat során.

A kooperáció végeredményeként előálló intelligens gyár, mint szolgáltatási koncepció, a tervek szerint függetlenül és rugalmasan állít elő különböző terméktípusokat bármilyen mennyiségben, így teljes mértékben kielégíti az ügyfelek változó igényeit. A projekt egy teljesen integrált értékteremtési láncot hoz létre, amelynek köszönhetően a vállalatok képesek lesznek leküzdeni a jövő kihívásait egy teljesen digitalizált gyártási folyamat révén.

A Kuka szerint a szolgáltatás akár 30 százalékkal is gyorsíthatja az új termékek piacra kerülését, ezáltal jelentősen javítva a gyártók egyik legfontosabb tényezőjét. A ciklusidők rövidítése a gyártás, a csomagolás és a kiszállítás során is lehetséges.

Kiemelt Partnereink