Trend Német vállalattal fekszik rá az akkugyártásra a Porsche

Német vállalattal fekszik rá az akkugyártásra a Porsche

autopro.hu/Sz.N. | 2021.06.21 13:21

Német vállalattal fekszik rá az akkugyártásra a Porsche

Fotó: Porsche Media Site

A Volkswagen Konszern luxussportautó-gyártó egysége, a Porsche AG közös vállalkozást hoz létre a Customcells akkugyártó vállalattal, melynek célja olyan nagy teljesítményű akkumulátorok gyártása, melyekkel jelentősen csökkenthető a töltési idő.

A délnémetországi, lítiumion cellák gyártására specializálódott Customcells-szel kötött partnerség célja, hogy olyan elektromosautó akkumulátorokat hozzanak létre, melyek nagyobb energiasűrűséggel rendelkeznek, mint a Porsche jelenlegi elektromos modelljeiben használtak – jelentette be a vállalat.

Az európai autógyártók egyre inkább törekednek arra, hogy csökkentsék az ázsiai akkumulátorfüggőségüket, ahogy folyamatosan bővítik teljesen elektromos modellkínálatukat, hogy megfeleljenek az Európai Unió szigorú kibocsátási céljainak.

Ráadásul a töltési idő redukálása és az energiasűrűség fejlesztése egyidejűleg ugyanazon hatótáv elérése mellett, az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagigényt is csökkenteni fogja. Mindennek köszönhetően kedvezőbbé válhat az akkumulátorok gyártási költsége, ami azt eredményezi, hogy olcsóbbak lehetnek az elektromos járművek.

Komoly mértékű befektetés a jövőbe

A Porsche állítása szerint egy hatalmas, kétszámjegyű eurómilliónyi összeget fektet a közös vállalkozásba, melynek a 80 százalékát tulajdonolja majd.

A gyártóegység 100 kilowattórás kapacitással fog rendelkezni, mely nagyjából évi ezer autóakkumulátor gyártásának felel meg.

Volt utalás az együttműködésre

A Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume áprilisban azt nyilatkozta, hogy a gyártó e-mobilitási törekvéseit egy, a németországi Tübingenben található akkumulátorcella-gyár létrehozásával akarja felgyorsítani. Akkoriban még nem esett szó arról, hogy mindezt partnerségben, közös vállalkozás keretében valósítanák meg. A Customcells is egyébként Tübingenben tevékenykedik.

A Porsche anyavállalata, a Volkswagen Csoport korábban bejelentette, hogy fél tucat akkumulátorcella-gyárat hozna létre Európában, valamint globálisan bővítené elektromosautó-töltőhálózatát – számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink