Trend Milliárdos együttműködést indít a Toyota

Milliárdos együttműködést indít a Toyota

autopro.hu/B.B. | 2016.08.11 16:07

Milliárdos együttműködést indít a Toyota

A 22 millió dolláros kutatás és fejlesztés során a japánok a Michigani Egyetemmel közösen fejlesztik a mesterséges intelligenciát, az önvezetést és a robotikát.

Hirdetés

A következő négy évben több mint 6 milliárd forintnak megfelelő értékben végez közös kutatásokat a Toyota és a University of Michigan. A főként új, intelligens technológiák kifejlesztésére és további finomítására koncentráló együttműködés jelentős lökést adhat a japán autógyártó termékfejlesztésének, ezen túl a 22 millió dolláros befektetés során a Toyota tovább erősítheti amerikai érdekeltségeit.

A Toyota fontos munkaerőre tehet szert a szerződés megkötésével, hiszen az egyetemi professzorok jelentős előrelépéshez segíthetik az önvezetés és az összekapcsolt járművekkel kapcsolatban. A gyártónak szüksége is lehet erre, hiszen miközben az alternatív (főként a hibrid) meghajtás terén, mind fejlesztés, mind értékesítés szempontjából világelsőnek számítanak, az önvezetésben kialakulni látszó versenyben egyelőre nem tudtak hasonlóan erős pozíciókat kiépíteni.

Hasonló, vállalati és oktatási intézmény közti partnerségre hazánkban is van példa, az Audi a győri egyetemmel, a Mercedes a kecskeméti főiskolával működik együtt - csak hogy a két legfontosabbat említsük.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink