Trend Megreformálja a távoli munkavégzést a Siemens fejlesztése

Megreformálja a távoli munkavégzést a Siemens fejlesztése

autopro.hu/P.B. | 2021.06.21 09:22

Megreformálja a távoli munkavégzést a Siemens fejlesztése

Fotó: Siemens Press

A közelmúltban folyamatosan és nagymértékben nőtt az igény a vezeték nélküli, minél stabilabb és gyorsabb internetes elérésre. Az 5G megjelenése új szintre emelheti a gyártást is, ám a hálózatot ki is kell építeni. A Siemens Scalancer MUM856-1 routere erre kínálhat az eddigieknél jóval egyszerűbb megoldást!

Hirdetés

A gyártással foglalkozók körében már régóta várt router június közepétől már hivatalosan elérhető a cégek számára. A router képes kapcsolódni a helyi 5G, 4G és 3G hálózatokhoz, mobilinternethez is, amit aztán elérhetővé tesz. Ez nagy segítség a gyáraknak, vállalatoknak az IIoT elérhetőségében, és ezzel a digitalizációs fejlesztésekben is.

Az eszközre monitorok és távoli eszközök is tudnak csatlakozni, és rugalmas, nagy adatforgalom használatára is alkalmas. Egész pontosan 1000 megabites sávszélesség érhető el a letöltéseknél, és 500 megabites sávszélesség a feltöltéseknél – írja a Manufacturing Global.

A kiberbiztonság persze fontos kihívást jelent, de router több biztonsági funkciót tartalmaz: integrált tűzfallal rendelkezik, az adatátvitel pedig VPN segítségével titkosított.

Amennyiben nem áll rendelkezésre 5G hálózat, akkor 4G-re vagy akár 3G-re is le tud váltani az eszköz, ami annyiban hasznos, hogy nem szakad meg a kapcsolat.

A Siemens szerint az új router privát 5G hálózatokhoz is tud csatlakozni, és tud is ilyet biztosítani, amivel a jövő gyárának alkalmazásaihoz sokat segíthet.

Kiemelt Partnereink