Trend Már nem vonzódik a BMW a karbonhoz

Már nem vonzódik a BMW a karbonhoz

autopro.hu/B.B. | 2017.11.30 13:42

Már nem vonzódik a BMW a karbonhoz

Túl drága, ezért kiszáll a karbonalkatrészeket gyártó közös vállalatból a bajor gyártó – ha súlycsökkentésről van szó, marad az alumínium.

Fokozatosan leépíti 49 százalékos érdekeltségét az SGL-lel eddig közösen működtetett vállalkozásában a BMW. Ahogy a neve is mutatja, az Automotive Carbon Fibers (ACF) nevű joint venture-t karbonból készült autóalkatrészek gyártására és fejlesztésére hozták létre, azonban úgy tűnik, a bajoroknak anyagilag hosszú távon nem érné meg fenntartani a vállalkozást.

Az ACF termékeit a németek főleg elektromos modelljeikbe, az i3-ba és az i8-ba építették be. A hírek szerint a szénszálas anyagok helyett a BMW a jövőben főként alumíniumot és acélt alkalmaz majd, aminek alacsonyabb ára miatt könnyebben tudja teljesíteni a cégvezetés által kitűzött profitvárakozásokat.

Ettől függetlenül a BMW a továbbiakban is szeretne jó kapcsolatot ápolni a vállalkozást egyedül folytató SGL-lel. Ez nem csoda, hiszen a cég 18 százalékát birtokolja, valamint ha kisebb volumenben is, de bizonyos termékeire a jövőben is igényt tart.

Kiemelt Partnereink