Trend London új megoldást talált az elektromos járművek töltésére

London új megoldást talált az elektromos járművek töltésére

autopro.hu/P.B. | 2020.05.05 06:21

London új megoldást talált az elektromos járművek töltésére

Fotó: Pexels

Londonban garázsokat fognak használni a gyorstöltő-hálózat kiépítéséhez. A brit fővárosban számos garázs található, ezek segítségével pedig rengeteg helyen létesíthető gyorstöltő anélkül, hogy újabb területeket kellene erre a célra kialakítani az amúgy is túlterhelt és drága belvárosban.

Az SSE Enterprise nevű cég feladata, hogy a már létező londoni garázsokat úgy alakítsák át, hogy azok alkalmasak legyenek elektromos töltőállomásnak. Az eszközök az 5G internet segítségével szupergyors töltésre lesznek képesek. Egy-egy állomás 10-20 töltőpontot tartalmaz majd, emellett napelemeket és generátorokat is telepítenek hozzájuk, hogy a lehető leghatékonyabb legyen az állomások energiafelhasználása.

A projektet az idei év második felében tesztelhetik a londoni Heathrow repülőtér 4-es termináljánál, ahol az elektromos taxik és a repülőtér elektromos járművei is használhatnák a töltőket.

Telerakná töltőkkel a fővárost a polgármester

Sadiq Khan, londoni főpolgármester tervei szerint 2025-re 50 ezer elektromos töltőállomás épülhet ki Londonban. Ekkora mennyiségű töltőpont számára nincs elegendő hely a brit fővárosban, ahol az ingatlanárak egyébként is az egekben járnak, különösen a belvárosban.

Éppen ezért tűnik előremutató megoldásnak a garázsok használata, hiszen ilyen jellegű épületből is számos található Londonban.

A közlekedési szokásokat illetően egy friss felmérés szerint 2030-ra a háromszorosára növekedhet az online vásárlás mértéke, ráadásul a koronavírus-járvány hatására ez a folyamat felgyorsulhat. Emiatt a városi tárolókapacitásra és a töltőkre egyaránt megnövekedhet az igény, így a kettő kombinálása jó ötletnek bizonyulhat – írja az Electrive.

Kiemelt Partnereink