Trend Jönnek a BMW-k, amikkel beszélgetni is lehet – videóval

Jönnek a BMW-k, amikkel beszélgetni is lehet – videóval

autopro.hu/Sz.K. | 2018.10.01 06:00

Jönnek a BMW-k, amikkel beszélgetni is lehet – videóval

Nevet adni saját BMW-nknek – egyáltalán nem lesz szokatlan, ha a vállalat Intelligens Személyi Asszisztense 2019 tavaszán piacra kerül. Akár cseveghetünk is majd vele.

Az Amazon Alexához vagy az Apple Sirihez hasonlóan a BMW is új, mesterséges intelligencia-alapú asszisztenst készül piacra dobni, mely hangüzenetekkel kommunikál, hívószava pedig „Hey BMW!” lesz. Természetesen ez nincs kőbe vésve, a BMW ID nevű digitális ügyfélszolgálaton keresztül bármikor megváltoztatatjuk nevét, azonban fontos – hívja fel a figyelmet Dieter May, a BMW Group szenior alelnöke, – hogy ne olyan szót állítsunk be, ami túl gyakori, mert a rendszer meghibásodását eredményezheti.

Az Intelligens Személyi Asszisztens megalkotásának célja, hogy kipihentebbé tegyen minket, emlékezzen a fűtési és infotainment beállításainkra - általánosságban véve személyre szabottabbá teszik autónkat.

Az Intelligens Személyi Asszisztens még jobban ránk alakítja autónkat

May szerint a vállalat azért dobja piacra MI-segítőjét, mely 2019 márciusától 23 nyelven lesz elérhető hang-, gesztus- és érintésvezérléssel, mivel a fogyasztói trendek szerint az autóvásárlók egyre több szolgáltatást kívánnak a jövőben.

Az Intelligens Személyi Asszisztens felhőkapcsolaton nyugszik, amin keresztül a funkcióval felszerelt BMW rendelkezik korábbi adatainkkal, így ránk szabott BMW-vé válik. Többet tesz, mint egy navigációs program indítása: megérti és reagál az enyhén homályos utasításokra is, például a „Hey BMW, fáradt vagyok” kifejezésre aktivál egy élénkítő programot, amely úgy állítja be a belső fényeket, a zenét és a hőmérsékletet is többek között, hogy a sofőr éberebb tudjon maradni.

Az újítás első körben az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, Ausztriában, Brazíliában és Japánban lesz elérhető, majd májustól Kína is csatlakozik.

A technológia üzemanyag-takarékos vezetési tippekkel is szolgálhat, figyelmezteti a sofőrt műszaki rendellenesség esetén is, sőt akár találkozót is szervezhetünk rajta keresztül. Unalmas utakon az asszisztenssel akár társalogni is lehet.

Kiemelt Partnereink