Trend Jó úton halad az első elektromos tanker építése

Jó úton halad az első elektromos tanker építése

autopro.hu/P.B. | 2021.02.05 06:18

Jó úton halad az első elektromos tanker építése

Fotó: e5 Project

A Kawasaki Heavy Industries (KHI) a Corvus Energy nevű vállalatot bízta meg azzal, hogy a készülő karbonsemleges, elektromos tanker energiatároló rendszeréhez (ESS) akkumulátorokat szállítson.

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, japán cégek összefogásában indult projekt elektromos, karbonsemleges olajszállító tanker gyártására. Ősszel kiderült, hogy a hajó hajtásrendszerét a Kawasaki gyárthatja, mostanra pedig az is eldőlt, hogy a Corvus Energy 3800 kilowattórás energiatároló rendszerére épül majd a hajó hajtása.

A hajó vázát az e5Lab készíti, míg a projektben részt vesz a Mitsubishi mellett az Asahi Tanker, az Idemitsu Kosan, az Exemo Yamamizu, a Mitsui O.S.K, a Tokio Marine & Nichido Fire Insurance és a Tokyo Electric Power.

A hajó 2022-re készülhet el, és amellett, hogy karbonsemleges lesz, kén- és nitrogénszármazékokat sem juttat majd a levegőbe. Emellett a hajó halkabb lesz a mostani a tankereknél, ami a tengeri élővilág számára előnyt jelent – írja a Green Car Congress.

Kiemelt Partnereink