Trend Gazdaságilag is kifizetődő a Lenovo környezetvédelmi programja

Gazdaságilag is kifizetődő a Lenovo környezetvédelmi programja

autopro.hu/P.B. | 2021.05.30 12:23

Gazdaságilag is kifizetődő a Lenovo környezetvédelmi programja

Fotó: Youtube/Lenovo

A Lenovo stratégiája arra irányul, hogy segítse az ipar környezetbarát, társadalmilag hasznos, és gazdaságilag kifizetődő fejlődését. Ez a célja a jövő gyárainak, legalábbis az informatikai vállalat vezetője így gondolja.

Hirdetés

Yuanqing Yang, a Lenovo vezérigazgatója egy kerekasztalbeszélgetésen fejtette ki álláspontját a válságból való kilábalásról. Yang kiemelte, hogy az extrém időjárás és a környezeti katasztrófák nem ismernek határokat, ezért a világ országainak, és a különböző országok nagyvállalatainak össze kell fogniuk a kérdésben.

Mint fogalmazott, ha tényleg komolyan gondoljuk a fenntartható növekedés ideológiáját, akkor mindent meg kell tennünk az ökológiai lábnyomunk és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, de úgy, hogy közben a gazdasági érdekeket sem felejtjük el – ez az igazi kihívása a COVID utáni fellendülésnek.

Zöld innováció

Egyre több ország vezet be kvótákat a károsanyag-kibocsátásra, vagy éppen tűz ki célokat a karbonsemlegesség elérését illetően. Erről Yang elmondta, hogy a zöld innováció nemcsak környezeti és társadalmi szinten hoz hasznot, hanem gazdaságilag is kifizetődő – idézi a cégvezetőt a Manufacturing Global.

Yang ezzel kapcsolatban emelte ki, hogy a Lenovo úgy kíván fejlődni, hogy mellette hozzájárul a társadalom sokszínűbbé, igazságosabbá és inkluzívabbá tételéhez, és persze a környezetvédelemhez is.

Tettekkel is bizonyít a Lenovo

A vezérigazgató szavait a Lenovo több fejlesztése is alátámasztja. Ilyen például az a hűtési technológia, aminek köszönhetően az adatközpontok energiafelhasználása akár negyven százalékkal is csökkenhet a teljesítmény szinten tartása mellett.

Az úgynevezett LAPS-rendszerrel, ami a gyártási folyamatokat felügyeli, a Lenovo Anhujban található gyára összesen annyi energiát spórol, aminek előállításához kétezer tonna szén-dioxidra lenne szükség.

Emellett a csomagolási technikák fejlesztésével és újrahasznosított anyagok használatával is sokat tesz a környezetért a vállalat – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink