Trend Felpörgetnék az elektrifikációt az ausztrálok

Felpörgetnék az elektrifikációt az ausztrálok

autopro.hu/P.B. | 2022.08.22 09:19

Felpörgetnék az elektrifikációt az ausztrálok

Az ausztrál kormány augusztus 19-én bejelentette, hogy új szabályozást kíván bevezetni a járművek szén-dioxid-kibocsátására vonatkozóan. A cél, hogy Ausztrália ezzel fellendítse az elektromos autók terjedését.

Hirdetés

Ausztráliában az újautó-eladásokban mindössze kettő százalék az elektromos autók aránya, szemben az uniós 17 vagy a brit 15 százalékkal – ennél még Magyarországon is nagyobb valamivel az e-autók aránya.

Oroszországon kívül Ausztrália az egyetlen olyan OECD-ország, amely nem rendelkezik olyan szabályozással, ami a gyártók az elektromos átállásra ösztönzi, valamint a belső égésű motorok korlátozása sincs napirenden.

Az ausztrál kormány szeptemberben konzultációra bocsát egy vitaanyagot, amelynek középpontjában az elektromos járművek elterjedésének növelése, a megfizethetőség javítása és az üzemanyag-hatékonysági szabványok lehetőségeinek vizsgálata áll – írja a Reuters.

Érdekesség, hogy Ausztráliában mindössze nyolc modell érhető el 60 ezer ausztrál dollár (mintegy 16,5 millió forint) alatti áron, míg például Nagy-Britanniában 26 ilyen autót kínálnak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink