Trend Elindult hazánk első elektromos konténerszállítója

Elindult hazánk első elektromos konténerszállítója

MTI/autopro.hu | 2022.02.11 13:20

Elindult hazánk első elektromos konténerszállítója

Fotó: Youtube/METRANS Official

A környezetbarát, DAF gyártmányú, elektromos hajtással rendelkező kamion a konténeres vasúti szállítással foglalkozó Metrans Csoport közúti fuvarozó partnere, a WIN Capital Kft. flottájához tartozik.

Az új elektromos kamion segítségével elsőként válik lehetővé Magyarországon a konténeres áruk vasúti-közúti kombinált szállításának teljesen karbonsemleges formája – áll a Metrans közleményben.

Tudatták, hogy az új elektromos kamion mintegy 200 kilométer hatótávolsággal rendelkezik teljes terheltség mellett is. A fedélzeti töltőberendezés 400 voltos, 64 amperes egyenárammal 5 óra alatt tölti fel száz százalékra az akkumulátorokat, gyorstöltő használatával a töltési idő két órára csökkenthető.

Már épül a következő terminál

A Metrans csoport, a német Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) intermodális, azaz vasúti-közúti kombinált áruszállítással foglalkozó leányvállalata, több mint tíz országban van jelen, Magyarországon első saját tulajdonú konténerterminálját 2017-ben nyitotta meg Csepelen.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Metrans 2021-ben lerakta következő termináljának alapkövét Zalaegerszegen. A beruházás keretében épülő logisztikai központ 120 munkahelyet hoz létre a zalai városban, és a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit.

Környezetbarát működés

A cégcsoport stratégiai célja a széndioxid-kibocsátás nélküli, teljes mértékben klímabarát áruszállítás. Éghajlatvédelmi programja keretében a Metrans Csoport 2021-ben egy év alatt több mint 45 ezer tonna széndioxid légkörbe jutását előzte meg, és váltotta ki alternatív, környezetbarát megoldásokkal - írták a közleményben.

Nyilvános cégadatok szerint a Metrans Konténer Kft. 2020-ban 3,77 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,38 milliárd forint után. A társaság adózás előtti eredménye 2020-ban 580,7 millió forintot tett ki a 2019. évi 457,1 millió forint után.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink