Trend Elektromos modellként születik újjá a Land Rover klasszikusa

Elektromos modellként születik újjá a Land Rover klasszikusa

autopro.hu/P.B. | 2021.09.03 14:21

Elektromos modellként születik újjá a Land Rover klasszikusa

Fotó: Twitter/Nostalgic Autos

Az utólagos átalakításokra szakosodott Everrati már több klasszikus modellt elektrifikált, a vállalat legújabb műve egy ikonikus Land Rover, az IIA elektromos hajtással való felszerelése. A hatvanéves modell így új életet kezdhet.

Hirdetés

A Land Rover IIA egyike a valaha volt legjobban sikerült terepjáróknak, mely ikonikus modellnek számít Nagy-Britanniában – és vélhetően a szigetországon kívül is, ha másért nem, akkor azért, mert ez volt a világ első olyan összkerékhajtású járműve, amit földi halandó is megvásárolhatott.

Az Everrati által elektrifikált klasszikus valódi választási szabadságot kínál a vevőknek: két- és összkerékhajtású változata is van, valamint a terepviszonyoknak megfelelően alakítható több tulajdonsága is. Hatótávolsága 201 kilométer, maximális teljesítménye 152 lóerő, az akkumulátor kapacitása pedig 60 kilowattóra.

A cég megjegyzi, hogy az újragondolt modell hatótávolsága messze áll egy mai, modern elektromos autó hatótávolságától, azonban egyáltalán nem marad el sokkal attól a távtól, amit egy hatvanéves IIA képes megtenni tele tankolva – írja az electrive.com.

A legendás Land Rover IIA elektromos változatának bemutatásával folytatjuk az Everrati küldetésének megvalósítását, amely olyan fenntartható, a modernkor követelményeinek megfelelő, minőségi autók készítése, melyekben mindegyikében egy-egy ikon lelke lakozik - mondta Justin Lunny, az Everrati Automotive alapítója és vezérigazgatója.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink