Trend Elektromos buszt tesztel Kaposvár

Elektromos buszt tesztel Kaposvár

Pörge Béla | 2020.12.08 17:21

Elektromos buszt tesztel Kaposvár

Fotó: Facebook/polgarmester

Háromnapos tesztre érkezett Kaposvárra egy teljesen elektromos Isuzu midibusz hétfőn délután. A busz első teljesen üzemnapja kedden volt, csütörtökig találkozhatnak vele az utasok. Kaposvár már egy ideje szeretne elektromos midibuszokat vásárolni.

Szita Károly kaposvári polgármester közösségi oldalán jelentette be hétfőn, hogy a somogyi megyeszékhely a héten egy elektromos midibuszt tesztel. Az autóbusz az Isuzu török gyárában készült, egy magyar importőr hozta el Kaposvárra bemutatni. A teszt annyiban nem jelent meglepetést, hogy Kaposvár városa több ízben írt már ki tendert két darab elektromos midibusz beszerzésére, ám ezek mindeddig sikertelennek bizonyultak.

Érdekesség, hogy az Isuzu Novociti Volt típusú autóbusz nem a Zöld Busz Program keretében érkezett Kaposvárra, ugyanakkor a későbbiekben a programban is tesztel majd egy elektromos buszt a város, információnk szerint egy MAN-t.

Három napig próbálhatják ki az utasok

Az autopro.hu megkeresésére a Kaposvári Közlekedési Zrt. elárulta, hogy az Isuzu három napig lesz a városban, az utolsó napja december 10-e. A midibusz hossza nyolc méter, legfeljebb 52 utast képes szállítani, de a KK Zrt. szerint kényelmesen 42 utas fér el a járművön: 21 ülőhely, 20 állóhely és egy kerekesszékes utas számára kialakított hely található a buszon.

A tesztelt Isuzu Novociti Volt maximális hatótávolsága 200 és 300 kilométer között mozog a bevetési területétől függően.

Kiemelt Partnereink