Trend Bemutatták az eddigi legtartósabb villanymotort

Bemutatták az eddigi legtartósabb villanymotort

autopro.hu/P.B. | 2022.07.06 12:23

Bemutatták az eddigi legtartósabb villanymotort

Fotó: Mahle

A Mahle kifejlesztette az állítása szerinti legtartósabb villanymotort, ami a piacon elérhető. Az eszköz különlegességét az új hűtési koncepció adja, aminek köszönhetően az SCT (Superior Continuous Torque) állítólag korlátlan ideig képes nagy teljesítménnyel működni.

Hirdetés

A Mahle az SCT villanymotor hűtési megoldását egyenesen „technológiai ugrásnak” nevezi. A vállalat szerint ez egy integrált olajhűtő rendszer, amely nemcsak magáról a hűtésről gondoskodik, hanem lehetővé teszi a keletkező hulladékhő felhasználását a jármű teljes rendszerében.

A cég legújabb mérési eredményei szerint az SCT a csúcsteljesítmény 90 százalékát meghaladó folyamatos teljesítményt ér el – a Mahle konkrét számokat nem adott meg. Általában a folyamatos teljesítmény kisebb, mert a hajtás túlmelegszik nagy terhelés alatt és a teljesítmény a csúcsteljesítményhez képest folyamatosan csökken.

Tartósan komoly teljesítmény

Emellett Mahle hangsúlyozza, hogy az SCT-nek különösen kompaktnak és könnyűnek kell lennie (az integrált olajhűtésnek köszönhetően is). „Rövid távon nagy teljesítményt nyújtó, nagy villanymotorokat könnyű építeni. Ami eddig még hiányzott a piacon, az a tartós, mégis kompakt hajtásrendszer” – mondja Martin Berger, a Mahle fejlesztőmérnöki részlegének vezetője, hozzátéve, hogy az SCT betölti ezt az űrt.

A gyakorlatban például a nehéz körülmények közötti használatban mutatkozhat meg az új villanymotor előnye – áll a Mahle közleményében.

Az új fejlesztés személygépkocsik, haszongépjárművek, valamint építőipari gépek és traktorok számára is alkalmas. Az újítást először a hannoveri IAA Transportation rendezvényen mutatják be 2022 szeptemberében – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink