Trend Bemutatta elektromos tengelyeit a Hyzon

Bemutatta elektromos tengelyeit a Hyzon

autopro.hu/P.B. | 2021.06.03 06:20

Bemutatta elektromos tengelyeit a Hyzon

Fotó: Hyzon

A közepes- és nehéz haszongépjárművekhez fejlesztett elektromos tengelyt, az eAxle-t a Hyzon az Egyesült Államokban tervezi gyártani a jövőben. A tervek szerint a jövő év elejére készülhet el az első ilyen alkatrész.

Hirdetés

A vállalat által gyártott hidrogénes teherautó ilyen tengelyekkel szerelve akár 950 kilowattos maximális teljesítményre is képes lehet. A Hyzon szerint főleg a nehéz teherautók, azaz a hattengelyes Class 8 amerikai besorolás alá tartozó járművek esetében lesz különösen hatékony ez a megoldás.

A tervek szerint a 15 tonnát is meghaladó kamionok ilyen tengelyekkel képesek lesznek akár húsz százalékos emelkedők megmászására is, valamint teljesen megpakolva húsz másodperc alatt érhetik el nulláról a száz kilométer/órás sebességet – ugyanakkor a végsebesség legfeljebb 120 kilométer/óra lehet, de ez egy ekkora teherautó esetében bőven elég.

Az eAxle lehetővé teszi a regeneratív fékezést még a maximális nyomatékon is, ráadásul a Hyzon olcsó és egyszerű karbantartást ígér az alkatrészhez – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink