Trend Száz hidrogénkutat épít a Hyzon Motors

Száz hidrogénkutat épít a Hyzon Motors

autopro.hu/P.B. | 2021.05.07 08:21

Száz hidrogénkutat épít a Hyzon Motors

Fotó: Hyzon Motors

A megújuló energiával foglalkozó Raven, és a Hyzon Motors közös vállalkozást indított, aminek lényege, hogy száz töltőállomást építenek szerte az Egyesült Államok területén, és globálisan is. Az első két kút Kaliforniában kap helyet.

A kiépítendő töltőállomások a Raven szabadalmaztatott technológiáját fogják használni, aminek során nem keletkezik károsanyag a hidrogén előállítása közben. A cég szerint minden más technológiánál zöldebb a megoldásuk.

A töltőállomásokról szóló megállapodás részeként a Hyzon megvásárolta a Raven tulajdonjogának kisebb részét.

A várakozások szerint egy töltőállomás harminc kamion számára elegendő hidrogént tud előállítani egy kukásautónyi hulladék keletkezése mellett. Az első hidrogénkutat 2022-ben nyithatják meg San Francisco környékén.

Később még nagyobb kutak épülhetnek

A későbbiekben az egyes hidrogénkutak 4,5 tonna megújuló hidrogént állítanak majd elő naponta, ami elegendő lesz akár száz teherautó töltésére is egy nap. A jövőben ennél nagyobb kutak is épülhetnek, ahogy a projekt előrehalad.

A Hyzon Európában is mozgolódik: nemrégiben indított egy lízingcentrumot a vállalat üzemanyagcellás teherautókkal, míg európai központját 2021-ben nyitja majd meg Hollandiában – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink