Trend Baleset után kevesebbet költ önvezetésre a GM

Baleset után kevesebbet költ önvezetésre a GM

autopro.hu/V.M. | 2023.11.29 09:19

Baleset után kevesebbet költ önvezetésre a GM

Fotó: Cruise News

A General Motors egyes sajtóértesülések szerint a jövőben kevesebbet fog költeni önvezetőtechnológiai cégére, a Cruise-ra, miután annak egy járműve nemrég baleset részese volt.

A Financial Times nyomán a Reuters által jelentett költségvetési változás előzménye, hogy októberben a Cruise egyik robotaxija nem tudott időben megállni, így áthajtott egy már elgázolt gyalogoson. Az esetet követően felerősödtek a Cruise-zal és általában az önvezető járművekkel kapcsolatos aggályok.

A Cruise novemberben először a vezetői felügyelet nélkül működő önvezető járműveit, majd az operátorral közlekedő autóit is leállította az amerikai városokban. Ezzel egy időben saját működése és technológiája biztonsági átvilágításába kezdett. Mostanra a vállalat vezérigazgatója és termékigazgatója is lemondott posztjáról.

Ugyanakkor a Cruise inkább csak átmeneti visszalépésnek szánja a mostani döntéseit, és már most készül a visszatérésre. Alig egy hete ismertette stratégiáját, mely szerint önvezető autóit először csak egy városban fogja ismét a forgalomba engedni, és a Hondával fejlesztett autonóm Cruise Origin kisbuszoknak csak később fog szerepet adni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink