Trend Az Audi már a közlekedési lámpákkal beszélget

Az Audi már a közlekedési lámpákkal beszélget

autopro.hu/B.B. | 2016.08.17 12:29

Az Audi már a közlekedési lámpákkal beszélget

A négykarikások az autóiparban elsőként teszik gördülékenyebbé és kevésbé stresszessé a városi közlekedést.

Hirdetés

Közlekedési lámpákkal kommunikálni képes autót fejlesztett az Audi. A születő trend első tesztjei az Egyesült Államokban folynak, az Audi of America egy Q7 és egy A4 modellt szerelt fel a V2V, pontosabban a V-to-I (jármű és infrastruktúra közötti) technológiával, írja az Automotive News.

A rendszer lehetővé teszi, hogy az autó műszerfalán megjelenjen a lámpa zöldre váltásáig hátralévő idő. A tervek szerint a jövőben mindez összekapcsolhatóvá válik a start/stop rendszerrel, illetve a navigációval. Utóbbi segítségével az autó jelezheti az ideális sebességet a piros lámpák elkerülésének érdekében, sőt akár még pontosabb közlekedési információkkal is segíthetik egymást az autósok.

Az Audi azt tervezi, hogy további tapasztalatszerzés céljából öt-hét amerikai városban építi ki a szolgáltatáshoz szükséges infrastruktúrát. A felhőalapú „társalgás” elterjedése ugyan még odébb van, de az biztosnak tűnik, hogy az autósok előbb-utóbb egy torlódások elkerülését lehetővé tévő segédet kaphatnak pénzükért.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink