Trend A McLaren a szintetikus üzemanyag mellett teszi le voksát

A McLaren a szintetikus üzemanyag mellett teszi le voksát

autopro.hu/P.B. | 2020.04.16 12:21

A McLaren a szintetikus üzemanyag mellett teszi le voksát

Fotó: Pixabay

Ludmann szerint a szintetikus üzemanyag egy tisztább, kevésbé környezetszennyező meghajtás, mint az akkumulátoros meghajtású elektromos autóké. A szintetikus üzemanyaggal hajtott McLaren viszont még csak egy tervezés alatt álló projekt.

Hirdetés

A cég vezérigazgatója szerint a McLaren a szintetikus üzemanyagot tartja a legtisztább meghajtási módnak, aminek nemcsak a hagyományos üzemanyagú autóknál, de az elektromos járműveknél is kisebb az ökológiai lábnyoma.

A szintetikus üzemanyag még mindig fejlesztés alatt álló terület, azonban ahogy jelenleg áll a helyzet, a megújuló energia felhasználásával ez egy sokkal tisztább üzemanyag lenne, mint a többi – mondta Ludmann.

Nem az elektromos autók kiváltása a cél

Annak ellenére, hogy az elektromos autóknál is tisztább meghajtást jelenthetnek a szintetikus üzemanyaggal meghajtott járművek, Ludmann külön kiemelte, hogy a szintetikus üzemanyag preferálása nem az elektromos autók kiváltásáról szól.

Egyelőre még nem lehet tudni, mikor válhat valósággá a szintetikus üzemanyaggal meghajtott autók világa, és azt sem, hogy az pontosan milyen lesz, miközben az akkumulátoros elektromos autók már rég léteznek – idézi a cégvezetőt az Autocar.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink