Trend A kamionvezetők kényelméért tesz a Renault Trucks

A kamionvezetők kényelméért tesz a Renault Trucks

autopro.hu/V.M. | 2023.12.24 04:19

A kamionvezetők kényelméért tesz a Renault Trucks

Fotó: Renault Trucks

A Renault Trucks egy új konzorciumi projektet indít, aminek keretében egy elektromos laboratóriumi teherautót készítenek el. A célok egyike olyan megoldások kipróbálása, amikkel fokozható a sofőrök kényelme.

Hirdetés

Az új kollaboratív projekt a DOLPHIN projekt nevet viseli: Development Original truck Lab for PHysical INtegration, ami leginkább talán úgy fordítható le, hogy „Fizikai integrációs teherautó laboratórium fejlesztése.”

A Renault Trucks által vezetett, francia vállalati és akadémiai partnerekből álló együttműködés során egy demonstrációs járművet építenek meg egy teljesen elektromos teherautó alapjain. Ezt a „laboratóriumot” ezek után különböző technológiai megoldások tesztelésére fogják felhasználni.

Sokféle megoldást próbálnak ki

A fejlesztések három területről fognak kikerülni, melyek egyike az ergonómia és a fedélzeti kényelem. A partnerek egy teljesen átgondolt műszerfalat és új belsőtéri elemeket fognak elhelyezni a vezető kényelmének javítása érdekében.

Egy másik terület a más úthasználók biztonsága. Itt célzottan a veszélyeztetett úthasználók, vagyis gyalogosok és kerékpárosok észlelését megkönnyítő eszközöket fognak kipróbálni.

A harmadik kutatási terület az energiafelhasználás optimalizálása, aminek megfelelően a mérnökök az elektromos jármű légellenállási tulajdonságaira és az egész hajtáslánc energiahatékonyságára fognak fókuszálni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink