Trend Nagyon mellétrafált a Mercedes ezzel a reklámmal

Nagyon mellétrafált a Mercedes ezzel a reklámmal

autopro.hu/B.B. | 2016.08.02 15:33

Nagyon mellétrafált a Mercedes ezzel a reklámmal

Az új E-osztályt népszerűsítő videó azt sugallja, hogy a kocsi képes az önvezetésre. A gyártó maga vonta vissza a reklámot.

Hirdetés

Látványos, ám félreérthető reklámot forgatott a Mercedes az új E-osztályról. A rövid videóban feltűnik a tavaly bemutatott F015-ös koncepcióautó is, mégpedig azért, mert a németek akarva-akaratlanul az önvezetést állították a reklám középpontjába. Igen ám, csakhogy az új E-osztály nem rendelkezik önvezető funkcióval, csak sebességszabályozóval és automatikus kormányzással – itt viszont elengedhetetlen a folyamatos emberi felügyelet.

Azt nem tudni, hogy a reklám tervezése során figyelmetlenség, vagy esetleg szándékos csúsztatás történt-e, a gyártó azonban maga korrigálta a kellemetlenséget, és visszavonta a videót.

A reklámok egyébként jelentős mértékben befolyásolják az épp terjedő technológiákról alkotott képünket, legutóbb ez a Teslákkal kapcsolatos balesetsorozat során került a figyelem központjába. Érthető hát, hogy közlekedésbiztonsági szervezetek is a reklám sugárzásának felfüggesztését kérték a Mercedestől.

Kiemelt Partnereink