Trend Micsoda? Újabb autógyárat kell nyitnia a német postának

Micsoda? Újabb autógyárat kell nyitnia a német postának

autopro.hu/B.B. | 2018.06.02 06:01

Micsoda? Újabb autógyárat kell nyitnia a német postának

Néhány évvel ezelőtt saját használatra fejlesztett elektromos kishaszonjárművet a német posta, azonban a gép olyan sikeres lett, hogy sorban állnak érte a vevők.

Hirdetés

Talán nem is sejtette néhány évvel ezelőtt a Deutsche Post, mekkora sikertörténetbe kezd a Streetscooter fejlesztésével és gyártásával: az elektromos kis áruszállító iránt akkora a kereslet, hogy egy második üzemet is fel kell húzni Aachen közelében. A 250 új munkahelyet létrehozó új gyár segítségével a magát Deutsche Post-leánnyá kinövő Streetscooter megduplázza gyártókapacitását, így évente húszezer járművet lesz képes előállítani. Jelenleg nagyjából hatezer ilyen gép fut a német utakon, többségük a posta tulajdonát képezi.

A posta autóipari sikertörténetére sok oldalról felfigyeltek, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi miniszterelnök például a legjobb példának nevezte a Streetscootereket, melyek bizonyítják, hogy az elektromos hajtás bizonyos tevékenységi területeken már ma is tökéletesen alkalmazható.

A fiatal járműgyártó menedzsmentje már tőzsdére lépésen is elgondolkozott, az erről szóló döntést a következő évek fejlődését látva hozhatják meg. A további sikereket elősegítheti, hogy 2017 nyara óta, vagyis amióta a posta lehetővé tette, hogy más piaci szereplők is vásárolhassanak az elektromos furgonból, egyre többen érdeklődnek a gép iránt, köztük fuvarozó cégek és önkormányzatok.

A Deutsche Post példája különösen jól mutatja az autóipar elektromos hajtás hatására leomló belépési korlátait, mely alapjaiban forgatja fel az évtizedeken keresztül megszokott erőviszonyokat. Ennek köszönhetően ma már az sem kizárt, hogy egy porszívógyártó autógyártásra készüljön.

Kiemelt Partnereink