Trend Kis német startup készíti a magát töltő autót

Kis német startup készíti a magát töltő autót

autopro.hu/S.B. | 2018.08.25 10:06

Kis német startup készíti a magát töltő autót

Az idei meleg bajor nyár ideális volt a német Sono Motors start-up első komolyabb, napelemes modelljének teszteléséhez, mely képes vezetés közben tölteni magát. 2019-től várhatóan megindul a termelés.

Egy müncheni székhelyű startup idén nyáron tesztelte először az úgynevezett Sion autójának töltési rendszerét, egy teljesen elektromos napelemes járművet, amely lehetővé teszi a töltést vezetés közben. A 2016-ban alapított Sono Motors által fejlesztett Sion egy teljesen elektromos modell, amelynek a karosszériájába van építve a napelem. Napenergiával, hagyományos áramellátással vagy más elektromos autókkal is tölthető.

Ha a tesztek továbbra is pozitív eredményeket szolgáltatnak, 2019 második felében megkezdődhet a termelés a cég egy német üzemében. A gépre, melyet a következő évben 16 ezer eurós áron kezdik értékesíteni, már most körülbelül ötezer megrendelés érkezett.

A Sion gépkocsi tetején, motorházfedelén és oldalain összesen 330 napelemcellát rögzítettek. Ha mégsem sütne a nap, a modell körülbelül 250 kilométert bír ki feltöltés nélkül.

- Az autó tartalmaz ülésfűtést, légkondicionálót, és kapott egy infotainment rendszert is, amelyre telefon is csatlakoztatható, szóval egy jól felszerelt gépjármű, nyilatkozta Laurin Hahn, a Sono Motors alapítója és vezérigazgatója.

Kiemelt Partnereink