Trend Elon Musk felfedte Los Angeles alatt közlekedő autóinak terveit

Elon Musk felfedte Los Angeles alatt közlekedő autóinak terveit

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.01 10:15

Elon Musk felfedte Los Angeles alatt közlekedő autóinak terveit

Elon Musk továbbfejlesztette terveit a gyors, pályákon haladó közlekedési rendszeréről, ami Los Angeles városa alatt futna, és betekintést engedett abba, hogyan szeretné működtetni azt.

Hirdetés

Nemrég a milliárdos vállalkozó képeket tett közzé, ami alapján nagyjából tudhatjuk, milyen lesz ez a közlekedési mód. Most azonban Musk már videót is publikált, amely konkrétumokat mutat a tervekből, ezeket a TED előtt fedte fel.

Musk TED előtti prezentációja szerint az autóvezetők úgy tudnának lejutni az alagutakba, hogy az utcán speciális, gördeszka alakú dokkolóra gurulnak autójukkal, majd az lesüllyed a föld alá. Ekkor a gördeszkák hozzácsatlakoznak az alagút sínpályáihoz, és akár 200 kilométer per órával is száguldozhatnak, úgy, hogy közben rajtuk vannak az autók.

A képeken látható egy üvegkabinos kisbusz is, ami tömegközlekedési eszközként funkcionálna, álló és ülőhelyek is lennének rajta.

A videón láthatók a látványtervek

Tavaly decemberben Musk azt tweetelte, a közlekedés annyira megőrjíti, legszívesebben nekiállna ásni egy földalatti járatot, hogy abban közlekedhessen az autójával – írta meg a Forbes. Jelenleg nem tudjuk, Musk tényleg meg akarja-e valósítani a földalatti közlekedést az Angyalok városában, azonban januárban a városvezetés kifejtette már, nem lenne rossz egy ilyen kezdeményezés.

Kiemelt Partnereink