Trend A legnagyobb kínai techcégekkel ráz kezet az Audi

A legnagyobb kínai techcégekkel ráz kezet az Audi

autopro.hu/B.B. | 2016.09.13 10:00

A legnagyobb kínai techcégekkel ráz kezet az Audi

Az autóiparhoz kapcsolódó digitális szolgáltatások fejlesztése érdekében a négykarikások az Alibaba, a Baidu és a Tencent internetes óriásokkal írt alá szándéknyilatkozatot.

Hirdetés

Tovább erősíti az Audi kínai jelenlétét, egy kezdődő együttműködés keretében ezúttal a digitális szolgáltatásokra fektetne nagyobb hangsúlyt a német gyártó. A legnagyobb kínai internetes óriásvállalatokkal az Audi az adatelemzési technikákat, a különféle internetes platformokat, valamint a városoknak kínált intelligens mobilitási megoldásokat fejlesztenék még tovább, írja az Automobilwoche.

Kína nem csak világelső autópiaca miatt játszik jelentős szerepet a négykarikás vállalat életében: az ország az Audi Németországon kívüli legfontosabb fejlesztési területe. Az Alibabával közösen az autógyártó már korábban is végzett vizsgálatokat a valós idejű forgalmi információk szolgáltatásával kapcsolatban. A Baidu vállalattal együtt dolgozva 2017-től az okostelefonos alkalmazások autókba történő integrációját igyekeznek tovább javítani.

Az együttműködés pénzügyi részletei egyelőre nem nyilvánosak.

Kiemelt Partnereink