Trend A Tritium az Ionitynek adja első nagy teljesítményű töltőit

A Tritium az Ionitynek adja első nagy teljesítményű töltőit

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.22 06:09

A Tritium az Ionitynek adja első nagy teljesítményű töltőit

Európa vezető, váltóáramos elektromos gyorstöltőket (HPC-ket) gyártó beszállítóját, a Tritiumot választották ki tavaly év elején arra a projektre, amely során Európa-szerte speciálisan megtervezett töltőállomások telepítenek. Ezek mindegyike képes 350 kW áram leadására öt perc alatt. Ez az energiamennyiség 150 kilométer megtételét biztosítja.

Hirdetés

– Az akkumulátorok méretének és az energiasűrűségnek fokozása azt jelenti, hogy az elektromos járművek nagyobb távolságok megtételére lesznek képesek. Természetesen a nagyobb akksik töltéséhez nagy teljesítményű töltőinfrastruktúrára van szükség mondta el dr. David Finn, a Tritium alapítója és vezérigazgatója. – HPC megoldásaink akár 475 kW-nyi áramot is képesek leadni, így rövid idő alatt fel tudják tölteni az elektromos autók telepeit. Célunk, hogy még tovább csökkentsük a töltési időt, ami ideálisan addig tartana, mintha üzemanyagot tankolnánk az autóba.

A töltők kombinált töltőrendszereket (CCS) kínálnak, melyet több autógyártó is használ. A Tritium HPC töltői egyedi folyadékhűtéses technológiát használ, ami így 50-75 százalékkal kisebb lábnyommal rendelkezik, mint a többi piacon lévő HPC tette hozzá.

– Stratégiai technológiai partnerkapcsolatba léptünk a Tritiummal, hogy elterjesszük Európában a HPC-ket, és lenyűgözött a technológia és a szolgáltatási elkötelezettség. Nem csak a szükséges áramot biztosítják a gyorstöltéshez, hanem ezzel együtt hatékony és kompakt eszközök is magyarázta el Michael Hajesch, az Ionity vezérigazgatója.

Kiemelt Partnereink