Trend 429 lóerős elektromos szuperautót villantott az Aspark

429 lóerős elektromos szuperautót villantott az Aspark

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.17 07:21

429 lóerős elektromos szuperautót villantott az Aspark

A Frankfurti Nemzetközi Autószalon egyik sarkában egy viszonylag ismeretlen japán vállalat leplezte le autóját, amely Owl, azaz Bagoly névre hallgat.

Hirdetés

A vállalat képviselői szerint a jármű nulláról százra 2 másodperc alatt gyorsul. Ahhoz, hogy ezt elérjék, az Aspark Owl szénszálas testet kapott, súlyát 860 kilogramm alá csökkentették.

Az autó két elektromos motort kapott, melyek mind a négy kereket meghajtják, így 429 lóerő teljesítményt képesek nyújtani. Az Owl maximális sebessége 280 km/h.

Érdekesség, hogy a jármű kondenzátorokat használ, hogy el tudja tárolni az energiát – az elektromos kibocsátás segíthet elérni a még nagyobb gyorsulási teljesítményt.

Az autó hasonlít a modern Daytona versenyautó prototípushoz,: hosszú, széles és lapos. A tető legmagasabb pontja 100 cm magasan van. A belső kényelmes, bőr bevonatok uralkodnak odabent, az oldalsó tükrök helyén pedig kamerák vannak felszerelve.

Az Owl 2019-ben kerülhet a piacra: várhatóan 3,5 millió euróba fog kerülni, ami bő egymilliárd forintnak felel meg, vagyis a Bugatti Chriron, a Mercedes-AMG Project One és az Aston Martin Valkyrie is jóval olcsóbb. Ez talán meglepő lehet, ám az előbb felsorolt modellek egyike sem teljesen elektromos meghajtású.

Kiemelt Partnereink