technológiai központ

Jönnek a műanyagok, de a benzin is velünk marad

A MOL azzal számol, hogy hosszútávon csökkenhet a csoport üzemanyag-árbevétele, ezért az elektromos mobilitási trendet megülve a műanyag-alapanyagok gyártásának felfuttatásán dolgozik. Egri Miklós, a vállalat stratégiai projektjeiért, valamint a MOL Limo budapesti autómegosztó szolgáltatásáért is felelős igazgatója szerint azonban még 2030-ban is a fosszilis üzemanyag lesz a meghatározó.

Kuthi Áron | 2018.07.25 11:37

Charaf Hassan: Az ipar igényei szerint frissítjük a tárgyakat a BME-n

A BME Technológiai Központot azért hozták létre, hogy a kisvállalkozások is betekintést nyerjenek a digitalizációba, automatizációba. Ne feledkezzünk azonban meg a hallgatókról sem, akiknek teljesen más készségre, képességekre lesz szükségük, mint korábban. A BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék tanszékvezetőjével beszélgettünk.

Szabó Fanni | 2018.02.01 09:30

A Miskolci Egyetemen új technológiai program kezdődik

Korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztését kezdi meg csaknem hat milliárd forintos uniós forrásból a Miskolci Egyetem (ME) több ipari céggel, valamint az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel (Émi) közösen - jelentették be a projekt nyitó konferenciáján szerdán Miskolcon.

MTI | 2017.04.19 15:37

Innovatív garázst nyit az Ericsson Budapesten

A telekommunikációs cég nyitott innovációs teret alapít budapesti kutatás-fejlesztési központjában. A "Garázs" teret biztosít a mobil szolgáltatók, a vállalkozások, a fejlesztők, az egyetemek és a végfelhasználók együttműködésére.

MTI | 2015.05.28 08:28

Alagútban teszteli a fényt az Audi

Az Audi új kompetenciaközpontot hoz létre az ingolstadti üzem területén. Ez az autózható földalatti alagút 120 méter hosszú és főként világítási megoldások szempontjából kínál lehetőségeket.

autopro.hu | 2015.02.20 10:04

Csúcstechnológiát épített az Audi Németországban

Az Audi tovább erősíti jelenlétét az ingoldstadti régióban: a német gyártó kétéves építkezési periódust követően augusztus 30-án megnyitotta legújabb technológiai központját a bajorországi Neuburg an der Donauban.

Panker Gergő | 2014.09.11 06:18

1

Kiemelt Partnereink