lítiumion akkumulátor

Elöregedő lítium-ionos akksik – megoldható a probléma?

Járműmérnökök sora dolgozik a lítium-ion akkumulátorok elhasználódásának lassításán, mely a legújabb fejlesztések ellenére is egyre nagyobb problémája nemcsak az autóiparnak, hanem egész életünknek.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.10.12 06:00

Chile: ahol gondot okoz a lítium

A chilei Atacama sivatag rendelkezik a Föld legnagyobb lítiumkészletével, a bányászatra épülő chilei gazdaság azonban nehéz helyzetben van, amikor a bányákat tápláló édesvízről van szó.

autopro.hu/S.B. | 2018.10.08 08:33

Világszerte hódít a Li-ion akkumulátor

A Li-ion akkumulátorok forradalmasítják az elektromos anyagmozgató gépek piacát. Az ok egyszerű: a nagy teljesítményű energiacellák világbajnok teljesítményt és meggyőző többlet értéket nyújtanak a hagyományos savas ólomakkumulátorokkal szemben.

Jungheinrich | 2018.09.24 09:21

Nem találják a szent grált az akkufejlesztők

Az elektromos mobilitás legszűkebb keresztmetszetét adó energiatárolás és energiakinyerés kérdését jelentős médiazaj veszi körül, és ennek gerjesztésébe a kutatóintézetek, startupok, járműgyártók is beszállnak. Nehéz a tisztánlátás.

Kuthi Áron | 2018.07.17 14:24

Miért lesznek drágábbak az olcsó akksik?

Ahogy a gyártók a lítium-ionos akkumulátorokat egyre olcsóbbá teszik, kimaradnak belőle olyan értékes összetevők, amelyek miatt eddig érdemes volt újrahasznosítani őket.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.17 06:00

Önfűtő akkumulátorok tehetik klíma-immunissá az e-autókat

A lítium-ionos akkumulátorok számára nem épp optimális a hideg: 10 Celsius-fok alatt a hagyományos telepek nem tudnak gyorsan feltölteni, ami számos régióban problémát okoz. A skandináv piacra szánt elektromos járművekbe éppen ezért kis fűtőtestet szereltek az akkumulátor borítása alá, melyet a töltőponton csatlakoztatni lehet a töltőhöz, hőmérséklet-ellenállóbbá téve ezzel az autót. Az újításnak Minnesotában és Kanadában is biztos sikere lesz.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.09 12:34

Második akkumulátorgyárát is megnyitotta a GM Kínában

A General Motors újabb lítium-ionos akkumulátorokat összeszerelő üzemet nyitott Sanghajban. A kapacitásbővítésből úgy tűnik, az autógyártó agresszíven növelni fogja alternatív meghajtású járműkínálatát, melyel öt éven belül szeretné bevenni a világ legnagyobb autópiacát.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.12 12:21

Mi lesz, ha a szél és napenergia szabadságot vesz ki?

Hogyan stabilizálható az az energia, ami olyan forrásból származik, ahol nem küszöbölhető ki a termelés ingadozása? - ez az egyik kulcskérdése az alternatív forrásokból származó energia termelésének és kezelésének. A hatékony akkumulátorrendszerek fontos szerepet fognak játszani, véli a Bosch.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.08 14:32

Új világot hoznak az elektromos autók a tűzoltóknak

A balesetet szenvedett e-modellek kezelése újfajta kihívást jelent a tűzoltóknak. Erre nem is kell jobb példa egy kaliforniai Tesláénál, mely az ütközés után hat nappal kapott ismét lángra.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.26 06:01

A Volvo Trucks is megosztja akkumulátortechnológiáját

A Volvo Trucks azt tervezi, megosztja elektromos technológiáját márkáival, hogy visszafogja a meghatározó, de drága alkatrész fejlesztési és gyártási költségeit. A konszern márkái, így a Mack Trucks is jól járna ezzel.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.04 13:16

1 2 3 4 5 6

Kiemelt Partnereink