Beszállítók Az SK Innovation a lengyeleknek is dobott egy akkumulátorgyárat

Az SK Innovation a lengyeleknek is dobott egy akkumulátorgyárat

autopro.hu/Sz.K. | 2019.03.29 09:37

Az SK Innovation a lengyeleknek is dobott egy akkumulátorgyárat

A koreai SK Innovation energetikai és vegyipari vállalat, az SK Group leányvállalata bejelentette, hogy a lengyelországi Sziléziában szándékozik üzemet építeni, ahol lítium-ion akkumulátor szigetelőlapokat és kerámia-bevonatos szigetelőlapokat fognak gyártani.

Hirdetés

A szigetelőlapok (szeparátorok) elektromos járművek kulcsfontosságú alkatrészei, melyekkel az SK Innovation saját kínálatát akarja még vonzóbbá tenni az akkumulátorgyártók számára.

Az SK Innovation nemrég jelentette be, hogy Kínában is épít egy ilyen gyárat. A vállalat jelenleg évente 360 millió négyzetméter lítium-ion akkumulátor szeparátort gyárt Jeungpyeong városában található üzemében, Koreában, és az új üzemekkel gyártáskapacitása éves szinten 1,2 milliárd négyzetméterre nőhet.

A vállalat 335 millió eurót (107 milliárd forintot) akar befektetni négy lítium-ion akkumulátor szigetelőlap és három kerámiabevonatos szigetelőlapgyártó egységbe Sziléziában, azzal a céllal, hogy 2019 harmadik negyedévében elindítsa projektjét, 2021 harmadik negyedévében pedig a tömegtermelés is elkezdődhessen. Az SK Innovation saját lítium-ion akkumulátorait gyártja elektromos autókhoz, amellett, hogy szeparátor-beszállítóként is tevékenykedik.

Február végén azt is bejelentette, megkezdte új akkumulátorgyárának építkezési munkálatait Magyarországon, mely 45 millió dollárba (241 milliárd forintba) fog kerülni. A gyárban előre láthatólag 2020-tól kezdik az akkumulátorok tömeggyártását.

Kiemelt Partnereink