ekáer

Ez történt a 8. héten a magyar járműiparban

Magyar buszt fognak gyártani az oroszok, két Opelt - és magyar motort - teszteltünk. Bombariadó volt a győri Audinál, akik közben egyetemi kart alapítottak, interjút készítettünk a Knorr-Bremse új vezetőjével. És persze ekáer, útdíj, nhp.

autopro.hu | 2015.02.20 15:34

Ekáer: március 11. az új határidő

Február 1-je helyett március 11-étől kell első alkalommal kockázati biztosítékot nyújtani az erre kötelezett, kockázatos termékeket fuvarozó vállalkozásoknak - döntött a parlament pénteken azzal, hogy elfogadta az adózás rendjéről szóló törvénynek az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerrel (ekáer) összefüggő módosítását.

MTI | 2015.02.20 11:13

Egyre életszerűbbé kezd válni az ekáer

A piaci igényeknek megfelelően számtalan könnyítést javasol az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerről (ekáer) szóló törvény végrehajtási rendeletének tervezete.

MTI | 2015.02.20 08:27

A NAV célkeresztjében az ekáer

Az adóhatóság revizorai az idén is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni vállalkozók ellenőrzésére, és fókuszban marad az internetes kereskedelem is, a pénztárgépek használatát pedig a "segítő" ellenőrzés helyett a kockázatelemzésen alapuló váltja fel - ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

MTI | 2015.02.19 15:53

Ekáer: vannak pozitív tapasztalatok is

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyilvánvalóan elégedett, mellettük egyes agrárágazati szereplők is méltatják egy lapban az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer kedvező hatásait.

MTI | 2015.02.18 09:01

Ekáer: az MLBKT szerint nem kaptak elég időt

Több időre volna szükség a felkészüléshez az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) márciusi bevezetése előtt - véli a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

MTI | 2015.02.16 16:39

Mi történt a 7. héten a magyar járműiparban?

Kipróbáltuk az új TT Roadstert, milliárdos befektetést hozhat a GM, 5 millió négyzetméterre bővül a győri autógyár területe. 9 milliárdból fejleszt a bőr üléshuzatok szolnoki gyártója, változik az ekáer, népszerű a duális képzés, nagyot nőtt a GDP.

autopro.hu | 2015.02.13 16:44

Módosul az ekáer

Március 1-jétől módosulnak az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályai, erről nyújtott be törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az Országgyűlésnek, a részletek azonban nem ismertek, mivel azokat miniszteri rendelet tartalmazza majd.

MTI | 2015.02.13 15:57

Mire panaszkodnak a német vállalatok?

A Magyarországon tevékenykedő német vállalatok az itt termelt nyereség több mint felét újra befektetik, mert hosszú távra terveznek - mondta a Napi Gazdaságnak Lieselore Cyrus német nagykövet.

MTI | 2015.02.02 08:05

Mi történt az 5. héten a magyar járműiparban?

Milliárdos megbízást kapott a Rába, mozdonygyártásba is belefogunk, üzemet avatott az Alcoa. Véglegesült az útdíj, kelendőek itthon a traktorok. Fellendülőben az autópiacunk, visszaesőben a munkanélküliség. A forint pedig táncra perdült.

autopro.hu | 2015.01.30 16:49

A DUIHK Merkeltől várja a megoldást az ekáerre

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara örül annak, hogy Budapestre látogat Angela Merkel kancellár, hiszen a két ország kormányfőjének találkozója alkalmat nyújt a kapcsolati rendszer áttekintésére, továbbá arra, hogy közvetlenül megismerjék a másik fél álláspontját fontos aktuális kérdésekben - hangsúlyozta Gabriel A. Brennauer, a mintegy kilencszáz magyarországi német vállalatot tömörítő kamara ügyvezető igazgatója.

MTI | 2015.01.28 14:45

Ekáer: megúszható a kockázati biztosíték

Nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a próbaüzem lejártát követően március 1-je után élesben működő elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) azoknak, akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

MTI | 2015.01.28 13:18

Ekáer: még nem szabtak ki bírságot

Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenőrzés-sorozatán - közölte a hivatal szóvivője.

MTI | 2015.01.27 15:42

Ez történt a 4. héten a magyar járműiparban

Itt az új magyar autó, vezetői személycserék a beszállítóknál, kifakadás az ekáer miatt az OEM-eknél. Megzuhant az euró, erősebb motort kap az elektromos kukásautó. 8 milliárdos francia beruházás mellett újabb dél-koreai vállalat érkezhet. Drágult a benzin!

autopro.hu | 2015.01.23 17:02

Ekáer: január végéig kell kérni a kockázati biztosíték alóli mentességet

Miután a nemzetgazdasági tárca február 28-ig meghosszabbította az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrzési rendszer (ekáer) próbaüzemét, azoknak, akik március 1-je után is mentesülni akarnak a kockázati biztosíték befizetése alól, még januárban kérniük kell felvételüket a köztartozásmentes adatbázisba.

MTI | 2015.01.23 13:30

A gépházból jelentjük...

A kormányzat január 22-én több bejelentésével is elismerte, hogy hibázott, amikor úgy gondolta, hirtelen jött ötleteit következmények nélkül ráerőltetheti a társadalomra és az ipari szereplőkre. Talán eljött az ideje a valós párbeszédnek?

Gégény István | 2015.01.23 13:30

A német ipari kamara kifogásolja az ekáért

Bírálta a január 1-jén életbe léptetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekáer) és annak felülvizsgálatát szorgalmazta a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK).

MTI | 2015.01.23 07:48

Meghosszabbították az ekáer próbaüzemét

Március elsejéig tolta ki a kormány az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) próbaüzemét a piaci szereplők javaslataira figyelemmel - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

MTI | 2015.01.22 14:15

Időt kérnek az ekáerre

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) és a Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Szövetsége (MSZSZ) szerint az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) még nem alkalmas az éles üzemre, ezért a szakma javaslatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) a rendszer módosítására.

MTI | 2015.01.21 12:03

1 2 3 4

Kiemelt Partnereink