Gyártók A magyar autóipar vállalatvezetőivel találkozott Merkel

A magyar autóipar vállalatvezetőivel találkozott Merkel

autopro.hu | 2015.02.03 13:33

A magyar autóipar vállalatvezetőivel találkozott Merkel

Angela Merkel német szövetségi kancellár 2015. február 2‐i budapesti látogatása keretében Magyarországon működő német vállalatok képviselőivel is találkozott.

A megbeszélésen a gazdaság részéről a gépjárműgyártás, gépgyártás, elektrotechnika, kereskedelem, energiaipar, logisztika, média, pénzügyi szektor területén működő vállalatok valamint a Német‐Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselői vettek részt.

A résztvevők megállapították, hogy a Németország és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok széles alapokon nyugszanak. A megbeszélés során a vállalatvezetők beszámoltak a német vállalatok terjedelmes szerepvállalásáról a magyar gazdaságban. Külön hangsúlyozták az eddig eszközölt beruházások kiemelkedő jelentőségét mind a német, mind a magyar gazdaság versenyképessége, valamint a munkahelyek biztosítása tekintetében.

A vállalati résztvevők a megbeszélés során nyílt véleménycserét folytathattak a kancellár asszonnyal a magyarországi beruházási keretfeltételek olyan aktuális kérdéseiről, melyek hatással vannak az itt tevékenykedő német vállalatok működésére. Ide tartoztak például az adórendszerrel kapcsolatos alapvető kérdések, valamint egyes gazdasági ágazatok egyéni helyzete is. Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel (ekáer) összefüggésben a vállalatvezetők felhívták a figyelmet a magyarországi vállalatok versenyképességére gyakorolt következményekre.

A megbeszélés résztvevői hangsúlyozták, hogy mindkét nemzetgazdaság számára fontos és előnyös a kétoldalú gazdasági kapcsolatok további fejlesztése. Ezen cél hosszútávon is sikeres megvalósítása érdekében fontos gazdaságpolitikai és gazdaságszabályozási kérdésekben szükség az van időben történő és konstruktív egyeztetésre is az összes érintett szereplő között.

Kiemelt Partnereink