célgépgyártás

Erdős Péter: három évtizede foglalkozunk automatizálással

A budapesti székhelyű Kvalix Automatika Kft. egyik erőssége a sokszínűség: minden tevékenységet, a tervezéstől a gyártásig bezáróan egy fedél alatt látnak el. A rendszerváltás óta vannak jelen az ipari automatizálás területén disztribúciós tevékenységükkel, 2010 óta pedig egyedi célgépgyártó részlegükkel is – a vállalat mérnökségvezetőjével arról beszélgettünk, milyen változásokra kell felkészülni az autóipar szolgáltatószektorának a közeljövőben.

Pardavi Mariann | 2017.03.09 09:30

A hét, amikor kiderült, mitől táltosodott meg a Suzuki

A mögöttünk lévő héten leginkább az Opel lehetséges eladására koncentráltak az autóipari hírek, de azért érdemes volt odafigyelni a Suzuki eredményeire és terveire is. Arról nem is beszélve, hogy végre kiderült, mitől táltosodott meg a japán márka a magyar piacon.

Wurmbrandt András | 2017.02.20 10:32

Jankovits Richárd: a célgép nem lehet a robot alternatívája

A győri Jankovits Hidraulika Kft. ügyvezetőjével arról beszélgettünk, az egyre inkább digitálissá alakuló gyártásra hogyan kell felkészülniük a célgépgyártóknak. Úgy gondolja, minél inkább fokozni kell az automatizáltságot, a gépeknek adatokat kell szolgáltatniuk a gyártásirányításnak, a fejlesztőknek és egyre inkább követelmény a távdiagnosztika, a monitorozás.

Pardavi Mariann | 2017.02.01 08:31

Borsos Balázs: a célgépek ideje lejárt

A célgépeket egyetlen feladat elvégzésére tervezik, így a projekt végeztével kérdéses, hogyan lehet a berendezést az új termelési céloknak megfelelően átalakítani – véli B&O Engineering Kft. ügyvezető igazgatója.

autopro.hu/P.M. | 2017.01.16 12:00

Célgépgyártásban is partner a Borsodi Műhely Kft.

Az ügyvezető arra a legbüszkébb, hogy partnereiket házon belül tudják kiszolgálni: tervezés, gyártás és a kopó-, törőalkatrészek készítése, hőkezelése mind egy helyen történik.

Pardavi Mariann | 2015.06.03 06:00

Robotika a járműipar szolgálatában

Kiváltja-e az embert a gép? Mire képes egy robot, mire nem? Mikor érdemesebb célgépet alkalmazni? A CONGEN Műszaki Fejlesztő Kft. tulajdonosa, Léber Szabolcs segítségével keressük a válaszokat.

Gégény István | 2014.04.01 12:00

Egyedi célgépek, rövid időn belül, hosszú távra

A Borsodi Műhely Kft. 2008 óta gyárt szerelő, tesztelő és ellenőrző berendezéseket, célgépeket. Erről a tevékenységről kérdeztük Blaskó Zoltánt, a kutatás-fejlesztési terület vezetőjét.

Gégény István | 2013.10.17 11:29

1 2

Kiemelt Partnereink