Techtogether Voith András: Eleinte megtűrt tevékenység volt a Formula Student

Voith András: Eleinte megtűrt tevékenység volt a Formula Student

Pardavi Mariann | 2017.12.07 12:00

Voith András: Eleinte megtűrt tevékenység volt a Formula Student

A Gépipari Tudományos Egyesület Gépjármű Szakosztályának elnöke és a Techtogether Automotive Hungary mérnökverseny egyik zsűritagja jelen volt a Formula Student verseny magyarországi megjelenésénél. A megjelenése óta eltelt években szemléletbeli változásokat lát.

A Formula Student versenysorozatban a hallgatók együléses versenyautókat építenek a szabadidejükben, egyetemi tanulmányaik mellett. Voith szerint eleinte úgy kezelték itthon a csapatokat, hogy afféle hobbitevékenységet folytatnak csupán. A szakportálunk által szervezett mérnökhallgatói csapatversenyre, a Techogether Automotive Hungaryra többek között a legjobb magyar formulaautó építő hallgatói csapatokat is meghívtuk.

– Eleinte megtűrt tevékenység volt hazánkban a Formula Student, most viszont az egyetemi oktatás része. A projektszemléletű oktatás ebből nőtte ki magát. Olyan képességeket fejleszt, amelyekre a hallgatóknak szüksége van a munkavállalás után.

A 2017-es Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatverseny résztvevőiről szólva úgy fogalmazott, felszabadultabbak a hallgatók, átérzik a jelentőségét. Úgy gondolja a verseny abban is segíti a hallgatókat, hogy azt a tevékenységet, amit szabadidejükben végeznek, professzionális szinten tudják űzni munkakörnyezetben.

A Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt szakportálunk negyedik alkalommal rendezte meg, hogy találkozási felületet biztosítson a fiatal szakembereknek és a munkaerőre vágyó cégeknek. 2017-ben 16 műszaki egyetem és főiskola járműépítő csapata kapott meghívót tőlünk.

Kiemelt Partnereink