Techtogether Versenyfeladat volt, élesben is használják: hallgatók terveztek vészkapcsolót a kecskeméti Mercedesnek

Versenyfeladat volt, élesben is használják: hallgatók terveztek vészkapcsolót a kecskeméti Mercedesnek

autopro.hu/P.M. | 2018.03.28 12:27

Versenyfeladat volt, élesben is használják: hallgatók terveztek vészkapcsolót a kecskeméti Mercedesnek

A kecskeméti Mercedes-­gyár és a Neumann János Egyetem mérnökversenyt szervezett. A győztes négyfős csapat egy emelőberendezéshez tervezett vészkapcsolót, megoldásukat már alkalmazzák is a szerelősoron.

A verseny célja az volt, hogy a hallgatók gyakorlati megoldásokat találjanak a gyár mérnökei által előkészített műszaki feladatokra. A jelentkező 33 fiatalt a verseny szervezői összesen hét, 4-5 fős csapatba osztották. A három hét alatt a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki tervezési és programozási feladatokat oldottak meg mentorok segítségével. Az egyik csapat például egy robotmegfogót tervezett át, egy másik a vevői megbízások műhelybeli digitális dokumentációjával foglalkozott, de volt olyan is, amelynek robotok adatbázisfájljaihoz kellett olvasóprogramot készítenie. A javaslatokat tízperces prezentáció keretében mutatták be a csapatok, teljesítményüket dr. Kovács Lóránt, a GAMF Kar dékánja vezetésével egyetemi oktatókból és a gyár mérnökeiből álló szakmai zsűri bírálta el – írja a baon.hu.

A nyertes csapat egy része

Deli Árpád és Misli Bence járműmérnök, Fekete Renáta gazdálkodási és menedzsment, valamint Markovics Benjámin gépészmérnök szakos hallgatók egy autóemelő kapcsolószekrényének módosítását tervezte meg és készítette elő, ugyanis a megváltozott jogszabályok miatt egy vészkapcsolót kellett beleépíteni. Ők készítették a kapcsolási rajzot, egyeztettek a kivitelező külső alvállalkozóval, kértek be árajánlatot, irányították-felügyelték a munkálatokat. Nagy örömükre péntek óta már a vészkapcsolóval ellátva működik az emelő a gyárban.

(Fotók forrása: baon.hu)

Kiemelt Partnereink