Techtogether Önvezető járművek fejlesztésére képeznek magyar mérnököket

Önvezető járművek fejlesztésére képeznek magyar mérnököket

autopro.hu/P.M. | 2018.11.05 15:56

Önvezető járművek fejlesztésére képeznek magyar mérnököket

November 15-ig jelentkezhetnek a BSc diplomás mérnökök a februárban induló Autonomous Vehicle Control Engineer, azaz Autonóm Járműirányítási Mérnök mesterszakra a BME-n. Az angol nyelvű képzés a járműipar legdinamikusabban fejlődő területéhez kapcsolódva, az önvezető járművek fejlesztésére képez szakembereket.

Hirdetés

A mesterképzésre jelentkezők széleskörű ismereteket sajátíthatnak el az önvezető járművek tervezéséről és fejlesztéséről, amely tudás a dinamikusan fejlődő hazai járműipar bármely résztvevője számára kiemelt értékkel bír. A hallgatók a kar zalaegerszegi oktatási és kutatási telephelyén, a ZalaZONE-nal együttműködésben gyakorlati ismereteket is szerezhetnek az autonóm járművek tesztelése területén is.

A RECAR (REsearch Center for Autonomous Road vehicles) program keretében a BME és az ELTE partnereikkel együttműködve indították el 2018 szeptemberében az önvezető járművek irányítási rendszereinek fejlesztésére épülő mesterképzéseket. Az MTA SZTAKI kutatóintézettel, valamint a Bosch, a Knorr-Bremse és a Continental vállalatok összefogásával létrejött kutatóközpont olyan oktatási struktúrát alakított ki, amely garantálja, hogy a mesterképzést elvégző szakemberek nemzetközileg is elismert tudással gyarapodjanak.

A keresztféléves képzésre november 15-ig van lehetőség jelentkezni, elsősorban járműmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, közlekedésmérnöki, mérnök informatikus, gépészmérnöki, és logisztikai mérnöki alapszakok hallgatóinak. A szakról részletes információ a felvi.hu-n és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar honlapján található.

Kiemelt Partnereink