Techtogether Magyar siker a Formula Student East-en

Magyar siker a Formula Student East-en

autopro.hu | 2022.08.15 13:23

Magyar siker a Formula Student East-en

Fotó: Facebook.com/arrabonaracing

Az Audi Hungaria által is támogatott győri Arrabona Racing Team harmadik lett a Formula Student East versenyen. Gratulálunk a csapatnak!

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Formula Student East versenyt, a régió legnagyobb nemzetközi konstrukciós mérnökversenyét az idei évben augusztus 8. és 12. között rendezték meg. A versenyen öt magyar csapat indult el, egyikük felállhatott a dobogóra: az Arrabona Racing Team a dobogó harmadik fokát szerezte meg az összetett értékelésben.

Érdekesség, hogy az öt induló magyar csapat közül négyet támogatott az Audi Hungaria: az Arrabona Racing Team-et, a SZEngine csapatát, a BME Formula Racing Team-et és a BME Motorsport csapatát. A verseny nemzetközi mezőnyében 22 ország 84 csapata mérte össze tudását a mogyoródi Hungaroringen. A rendezvény minden évben lehetőséget biztosít a közép- és kelet-európai régió mérnökhallgatói számára, hogy a világ elsőszámú Formula Student csapataival egyetemben versenyezhessenek.

Éles verseny

A Formula Student verseny célja, hogy a csapatok megmérettethessék magukat mind az autók versenykörülmények közti próbatételével, mind pedig a mérnöki munkájuk, a költség- és gyártási tervük, valamint az üzleti tervük ipari szakembereknek történő bemutatásával. A kiértékelésben számos hazai és nemzetközi szakember vesz részt, többek között az Audi Hungaria mérnökei is. Ez az interaktív közeg kitűnő lehetőséget biztosít mind a mérnökhallgatók, mind az ipari szakemberek számára a nemzetközi szintű kapcsolatépítésre.

Az idei versenyen összesen 84 csapat képviseltette magát 22 európai országból. A csapatok belső égésű, elektromos és önvezető jármű kategóriában mérték össze tudásukat.

Győri siker az összefogásnak hála

Az Arrabona Racing Team összetett értékelésben harmadik helyezett lett, amely magyar viszonylatban soha nem látott, történelmi eredmény. A győri egyetemi csapatok között szoros az együttműködés, hiszen az Arrabona Racing Team versenyautójában a szintén az Audi Hungaria által támogatott SZEngine Motorfejlesztő Csapat egyedi fejlesztésű motorja található.

Az Audi Hungaria közleménye szerint a vállalat számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása, ezzel elősegítve további fejlődésüket. A Formula Student csapatok hallgatói – a csapattevékenységüket követően – gyakran a vállalat gyakornoki programjában folytatják szakmai pályafutásukat. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink