Techtogether Komoly tömeget vonzott az Automotive Hungary

Komoly tömeget vonzott az Automotive Hungary

Pörge Béla | 2022.05.16 13:23

Komoly tömeget vonzott az Automotive Hungary

Fotó: Lugosi Péter

A hidrogénalapú technológia fejlesztése, a magyaroroszági akkumulátorgyártás és az ipari robotizáció volt a középpontjában a május 13-án véget ért 15. Mach-Tech, 9. Ipar Napjai és a 10. Automoitve Hungary kiállításoknak. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 15 ország több mint 400 kiállítója mutatta be termékeit és fejlesztéseit a csaknem 15 ezer szakmai látogatónak.

Magyarország legnagyobb üzleti-ipari találkozóját tavaly, a világjárvány miatt csak virtuális térben rendezhették meg, ezért is volt különösen fontos az idei, személyes találkozás a hazai és a nemzetközi piac szereplői számára. Egyebek mellett erről beszélt Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a kiállítások megnyitóján.

A házigazda elmondta: az elmúlt évben fontos változások történtek a Hungexpón. A pandémia alatt elkészült a főváros régóta várt kongresszusi központja, megújult az összes pavilon és a főbejáratnál új fogadóépület épült. A kiállítók, látogatók elkezdtek visszatérni, ami az optimizmus jele – tette hozzá Ganczer Gábor.

Lepsényi István, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke a kiállítás megnyitóján szándéknyilatkozatot írt alá nagyvállalatok képviselőivel a hidrogénalapú teherszállítás és kapcsolódó töltőinfrastruktúra magyarországi fejlesztéséről.

Nagydíjak

A megnyitón átadták az Ipar Napjai-Mach-Tech Nagydíjakat. Nagydíjat kapott az Abraziv Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft., az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH, a Losonczi Innovation Kft., a Metal Trading & Consulting Tanácsadó és Kereskedelmi Kft., a Pure Air Kft., a Trigo Precíziós Méréstechnika Kft., a Weidmüller Kereskedelmi Kft.

Fotó: Lugosi Péter

Az idei már a 9. Ipar Napjai és 15. Mach-Tech kiállítás volt, ahol a hazai és nemzetközi ipar világmárkái, piacvezetői, kis- és középvállalkozásai mutatták be termékeiket, szolgáltatásiakat, egyedi megoldásaikat, fejlesztéseiket. Az ipari kiállítási csokor társrendezvénye a járműipari beszállítók és fenntartók hazai kiállítása, a 10. Automotive Hungary ezúttal is képet adott a magyarországi autógyártás piaci szereplőiről, innovációiról, egyben olyan fórum volt, ahol az iparág számos hazai és nemzetközi beszállítója és szolgáltatója találkozhatott – áll a Hungexpo közleményében.

Végül nem volt gond a látogatottsággal

Az autopro.hu természetesen szintén képviseltette magát a rendezvényen, elsősorban a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versennyel, melyet a BME Motorsport csapata nyert meg. Az esemény programjairól korábban részletesen beszámoltunk.

A standokat járva és a kiállítókkal, látogatókkal beszélgetve egyértelműen az volt a többség véleménye, hogy a szerdai és a csütörtöki nap jelentette a látogatási csúcsot, ezen a két napon fordult meg a legtöbb érdeklődő a Hungexpón – kedden, május 10-én sokan még kicsit megijedtek a viszonylagos pangástól, többen is úgy vélték, hogy ezt a napot a Techtogether mentette meg az érdektelenségtől. Ehhez képest 11-én és 12-én (szerdán és csütörtökön) már kifejezetten sokan voltak kíváncsiak a három kiállításra, információink szerint csütörtök délutánra a látogatottság elérte azt a szintet, amit a négy naptól vártak a szervezők.

A szokásoknak megfelelően a péntek kicsit már gyengébb nap volt, ám összességében nagyon szép számokat – 15 ezer látogatót – produkált az esemény, ami jól mutatja a szakma igényét a személyes találkozásra, valamint erős visszajelzés a szervezők felé, hogy ezúttal is sikerült érdekes kiállítókat, vonzó programokat és szakmailag kielégítő, tartalmas rendezvényt szervezniük.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink