Gyártók Csúcsmodellekből sem volt hiány az Automotive Hungary-n

Csúcsmodellekből sem volt hiány az Automotive Hungary-n

Pörge Béla | 2022.05.14 16:23

Csúcsmodellekből sem volt hiány az Automotive Hungary-n

Fotó: Pörge Béla

Mint ismert, az elmúlt napokban – május 10-13-a között – tartották a budapesti Hungexpo területén az Automotive Hungary szakkiállítást, együtt megrendezve az Ipar Napjai és a Mach-Tech kiállításokkal. Az esemény ugyan nem konkrétan az autókról szólt, ám ettől még ebből a szempontból sem lehetett okunk panaszra.

Hirdetés

A Magyarországon személyautó-gyártással is foglalkozó három hazai OEM – az Audi, a Mercedes-Benz és a Suzuki – egyaránt a zászlóshajóit vitte ki az Automotive Hungary szakkiállításra, ahol egymás mellett kapott helyet a három vállalat. Talán nem volt véletlen, hogy az Audi standja éppen Győr város pultjával szemben kapott helyet. A három autógyártó mellett még az Ikarus is jelen volt az elektromos 120e modellel.

Az együttesen rendezett három kiállítás közül az Automotive Hungary az E pavilont foglalta el, így itt láthattuk az autókat is – amelyek természetesen sok érdeklődőt vonzottak, nem volt egyszerű feladat napközben fotót készíteni ezekről a járművekről.

Elektromos offenzíva

Mindenképpen figyelemreméltó, hogy mindhárom gyártó standján helyet kaptak alternatív hajtású modellek – sőt, ezek voltak többségben. Az alábbiakban abban a sorrendben vesszük végig a gyártók kiállított portékáját, amilyen sorrendben azok elhelyezkedtek a kiállításon a középpont felől haladva.

Az Audi Hungaria három modellt hozott magával a Hungexpóra: a központi szerep talán a TT RS-nek jutott, amit a szó szigorú értelmében nem is lehetett körbejárni, az ugyanis egy emelvényen kapott helyet.

Fotó: Pörge Béla

Fotó: Pörge Béla

A másik két Audi a kiállításon egy e-tron GT és egy Q3 Sportback volt, előbbi fehér, utóbbi látványos, sárga színben. Mindkét autót meg lehetett nézni kívül-belül, így ezek környékén valóságos nyüzsgés volt a kiállítás minden napján.

Fotó: Pörge Béla

Fotó: Pörge Béla

A Suzuki értelemszerűen két hibridet hozott, hiszen Esztergomban eleve csak hibrideket gyárt már a japán OEM. A kiállításon Magyarország legnépszerűbb új autói közül láthattunk kettőt: egy S-Cross és egy Vitara volt jelen.

Fotó: Pörge Béla

Fotó: Pörge Béla

A Mercedes-Benz részéről egy tisztán elektromos crossover, egy EQB volt az egyik kiállított jármű, ami már önmagában megérdemelné a figyelem központját, hiszen ez az első tisztán elektromos, Magyarországon gyártott autó.

Ám a Mercedes standjánál el tudta vinni a show-t egy másik autó, és ez nem véletlen: ki ne nézne meg egy Mercedes-Benz AMG CLA 35-öt, ami ráadásul az AMG születésnapjára készült limitált széria, az Edition 55 egyik tagja?

Fotó: Pörge Béla

Fotó: Pörge Béla

Természetesen mindhárom gyártó csak olyan autót állított ki, amit Magyarországon gyártottak, és olyan modelleket, amiket legalább részben hazánkban gyártanak. A fent említett autók mellett több veterán jármű is helyet kapott a kiállításon, illetve egyes vállalatok is hoztak magukkal járműveket a standjukra, de a fentiek voltak azok, amiket a három magyarországi személyautó-gyártó hivatalosan kivitt megmutatni a rendezvényre.

Fotó: Pörge Béla

Tetszett ez a cikk? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink