Techtogether Izgalmas programmal vár mindenkit a Techtogether

Izgalmas programmal vár mindenkit a Techtogether

Pörge Béla | 2022.05.06 16:21

Izgalmas programmal vár mindenkit a Techtogether

Fotó: Erhardt László

Május 10-13-a között kerül megrendezésre az Automotive Hungary, az Ipar Napjai és a Mach-Tech szakkiállítás együttesen, a budapesti Hungexpo területén. Az esemény első két napján, május 10-én és 11-én tartják meg az autopro.hu szervezésében a Techtogether Automotive Hungary versenyt. A megszokott programok mellett idén számos újdonsággal is szolgál a verseny, érdemes ellátogatni az „E" pavilon 507-es standjához!

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a Techtogether Automotive Hungary idei egyik kiírásának érdekessége, hogy a verseny kétnapos lesz, míg az első nap a megszokott műszaki feladatok várnak a résztvevőkre, addig a második nap újdonságként sales-marketing feladatok lesznek a főszerepben, hogy több szóhoz jussanak a gazdasági hallgatók is.

A versenyt május 10-én, kedden 9:45-kor nyitja meg Dr. Takács János, a GTE elnöke. Az első napon a küzdőtéri feladatmegoldások 10-kor kezdődnek, és 12:45-ig tartanak első körben, az ebédszünet után pedig 13:45 és 16:30 között kerül sor rájuk a következő vállalatok részvételével: Arago-Green Technologies Kft., Hepenix Kft., KUKA Hungary Kft., Kvalix Automatika Kft., msg Plaut Hungary Kft., PMT Szerszámgép Kft., SMC Hungary Kft., SZTAKI, Tequa International Kft. és Trenkwalder Recruitment Kft.

HUMDA Nap

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is külön programokkal készül a HUMDA Zrt. – a szervezetet és magát a napot Szujó Zoltán fogja bemutatni 10:30-kor. 10:40-kor Erős Veronika a városi közösségi közlekedés kihívásairól tart előadást egy esettanulmány és innovatív közlekedési projektötletek bemutatásával.

11:00-tól kezdődően Dr. Gilányi Attila az első Magyarországon közlekedő hidrogénes busszal szerzett tapasztalatokról fog beszélni. Az autopro.hu által is tesztelt jármű a Zöld Busz Program keretében közlekedett a magyar utakon.

Motorsport

11:20-tól a motorsport és a versenyzés kerül terítékre: ekkor Fit4rac előadásra kerül sor „Hogyan fejleszthető egy versenyző?” címmel. Ezt követően pedig 11:50-kor bemutatkozik a Startup Campusz tavalyi versenyének győztes csapata, a Performanceology, mely megosztja a Techtogether Automotive Hungary résztvevőivel az eddigi tapasztalatait.

Következő programelemként Szujó Zoltán rövid HUMDA Lab ismertetője érkezik 12:05-kor. Végül a HUMDA Napot a 12:10-kor kezdődő kerekasztal-beszélgetés zárja, mely során Sebestyén Péter, Kálmán Péter és Sebestyén László „Új generációk az autó- és motorsport tehetséggondozásában” témában folytatnak diskurzust.

Az egyórás ebédszünet után 13:45 és 16:30 között lesz a küzdőtéri feladatok második köre, majd a záró gondolatokkal véget ér az első nap.

Főszerepben a sales-marketing

Mint említettük, a második napon a szokásoktól eltérően a sales-marketing területek kerülnek fókuszba. Szerdán 9:50-kor veszik kezdetét a programok, 10-től délig pedig a küzdőtéri feladatoké a terep a következő témákban:

  • B2B marketing a gyakorlatban vállalati példák alapján,
  • HUMDA Zrt. feladat prezentáció,
  • Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. feladat prezentáció,
  • Trenkwalder Recruitment Kft. szimulátor.

Az ebédszünetet követően, 12:50-től a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. és a Trenkwalder Recruitment Kft. részvételével folytatódnak a küzdőtéri feladatok 14:30-ig, ezzel párhuzamosan 12:50 és 14:00 között zajlik a pitching a HUMDA Nap meghatározott témája alapján. Új elemként pedig 14:10 és 14:30 között „A legjobbak vitája” címmel, robotika témában versenyeznek a B2B feladatok legjobb megoldói, hogy extra pontokat gyűjthessenek.

A verseny eredményhirdetésére május 11-én 15:30-kor kerül sor, 16:15-re pedig már minden díjazott és a végső nyertes kiléte is nyilvánossá válik.

Látogasson el május 10-11. között a Hungexpóra és találkozzon hazánk legtehetségesebb mérnökhallgatóinak megmérettetésén az „E" pavilon 507 standjánál!

Az idén első alkalommal megrendezendő Techtogether 2022 szakmai kiállítás célja, hogy bemutassa a napjaink autóipari termelését is meghatározó technológiákat, melyek a jövőben még hangsúlyosabbá válhatnak. A kiállításon felsorakozó résztvevők az additív gyártás, az automatizálás, a robotika és az ipari szoftverfejlesztés meghatározó, hazai képviselői.
Az őszi versenyről és kiállításról természetesen a továbbiakban is osztunk meg részleteket, amennyiben felkeltette érdeklődését a Techtogether 2022 rendezvény, ne habozzon, írjon nekünk az [email protected] email címre!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink