Techtogether Hamarosan itt a Techtogether Automotive Hungary

Hamarosan itt a Techtogether Automotive Hungary

Pörge Béla | 2022.04.27 07:23

Hamarosan itt a Techtogether Automotive Hungary

Fotó: Erhardt László

Nyakunkon az idei Techtogether Automotive Hungary verseny, hiszen az idei évben május 10-11. lesz az esemény két napja az Automotive Hungary szakkiállításon, a Hungexpo területén. Több újdonsággal is szolgál a verseny lebonyolítása, emellett új résztvevők is színesítik a mezőnyt.

Hirdetés

Mint ismert, idén május 10-13. között kerül megrendezésre az Automotive Hungary, az Ipar Napjai és a Mach-Tech szakkiállítás. A három rendezvény együttes megtartásától a szakma és a rendezők is azt várják, hogy egymást fogják erősíteni az egyébként is hasonló érdeklődési kört vonzó kiállítások. Ebből kifolyólag minden adott ahhoz, hogy az idei évben is sok érdeklődő mellett, jó hangulatban kerüljön sor a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyre.

Az idei kiírás érdekessége, hogy a verseny kétnapos lesz, és míg az első nap a megszokott műszaki feladatok várnak a résztvevőkre, addig a második nap újdonságként sales és marketing feladatok lesznek a főszerepben, hogy több szóhoz jussanak a gazdasági hallgatók is.

A 2022 tavaszi versenyen a következő csapatok vesznek részt 22 ötfős csapatra bontva:

  • Airrari-STECO Team
  • Arrabona Racing Team
  • BME Formula Racing Team
  • BME Motorsport
  • DEACTIVISTÁK
  • DEAC BAirZ
  • DEAC RACEVÉNYESEK
  • Formula Racing Miskolc
  • Kefo Motorsport
  • MATERSPORT
  • O.U.R. Team
  • PEngineers
  • SZEnergy Team
  • SZEngine
  • Szombathelyi Gépész

Új egyetem a színen

Az előző évekhez képest újdonság a Gödöllői Egyetem csapata a mezőnyben. Rajtuk kívül a már szokásosnak mondható intézmények delegálnak csapatokat a Techtogether Automotive Hungary mezőnyébe.

Lesznek tehát versenyzők a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karáról, a győri Széchenyi István Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Debreceni Egyetem Műszaki karáról, a Miskolci Egyetemről, a Neumann János Egyetemről, a Gödöllői Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Pannon Egyetemről és az Eötvös Loránd Tudományegyetemről is.

A versenyt természetesen ezúttal is az autopro.hu szervezi, de a feladatokból és a díjazásból is kiveszi a részét az Arago Green Technologies Kft., a Chemplex Kft., a Hepenix Kft., a HUMDA Zrt., a KUKA Hungária Kft., a Kvalix Automatika Kft., az msg Plaut Hungary Kft., a PMT Szerszámgép Kft., a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft., az SMC Hungary Kft., a SZTAKI, a Tequa International Kft., valamint a Trenkwalder Recruitment Kft. is.

A második forduló: Techtogether 2022

Az eddigi versenyekhez képest további újítás, hogy a májusi Techtogether Automotive Hungary-n elért eredményeket továbbviszik a csapatok őszre, pontosabban október 18-19-ére, a Techtogether 2022 versenyre. Az októberi második forduló érdekessége, hogy egyedülálló módon nem a Hungexpo Vásárközpont területén, hanem Budapest szívében, a Bálnában kerül megrendezésre, így nem csupán egy mérnökhallgatói versenyt, hanem egy kiállítást is takar már a rendezvény elnevezése.

Látogasson el május 10-11. között a Hungexpóra és találkozzon hazánk legtehetségesebb mérnökhallgatóinak megmérettetésén az E pavilon 507 standjánál!

Az idén első alkalommal megrendezendő Techtogether 2022 szakmai kiállítás célja, hogy bemutassa a napjaink autóipari termelését is meghatározó technológiákat, melyek a jövőben még hangsúlyosabbá válhatnak. A kiállításon felsorakozó résztvevők az additív gyártás, az automatizálás, a robotika és az ipari szoftverfejlesztés meghatározó, hazai képviselői.
Az őszi versenyről és kiállításról természetesen a továbbiakban is osztunk meg részleteket, amennyiben felkeltette érdeklődését a Techtogether 2022 rendezvény, ne habozzon, írjon nekünk az [email protected] email címre!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink