Techtogether Ismerje meg a legújabb AI trendeket a Techtogether előadásain!

Ismerje meg a legújabb AI trendeket a Techtogether előadásain!

Pörge Béla | 2023.05.08 13:20

Ismerje meg a legújabb AI trendeket a Techtogether előadásain!

Fotó: Shutterstock

Május 16-17-én immár tizedik alkalommal rendezik meg a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyt. A szokásoknak megfelelően izgalmas előadások színesítik majd az eseményt a Hungexpon – szó lesz az elektromobilitásról, a mesterséges intelligenciáról és a diákcsapatok munkásságáról is. Vegyen részt a díjmentesen hallgatható előadásokon!

Az idei megmérettetésen tíz csapat vesz majd részt, lesz köztük teljesen újonc alakulat és nagy visszatérő is – részletesebben ITT olvashat arról, hogy mely egyetemek legjobb mérnökhallgatói mérik össze tudásukat május 16-17. között. A Techtogether Automotive Hungary-n a szokásoknak megfelelően a versenyfeladatok mellett izgalmas, a legmodernebb trendekkel foglalkozó előadásokra is sor kerül majd, sőt, az érdeklődők megismerkedhetnek a diákcsapatok tevékenységével is.

Ezúttal a mesterséges intelligencia kerül központi szerepbe, rögtön az első előadás is ezzel foglalkozik majd: május 16-án 10:30-tól Bogár-Németh Ármin, a HUMDA Lab kompetencia központ vezetője a HUMDA Lab AI kutatási portfóliója címmel tart előadást, amiben megismerhetjük a szervezet mesterséges intelligenciával kapcsolatos tevékenységét.

10:50-től Fazekas Máté, a HUMDA Lab Data Scientist fejlesztőmérnöke az AI alapú versenyző algoritmus kihívásai című előadáson beszél majd a kutatási területéről. A május 16-i előadások sorát Bukovácz Kristóf, a HUMDA Lab projektmenedzsere zárja, ő Mild Hibrid hajtáslánc tervezésének kihívásai versenyszériák számára címmel tart előadást.

Bemutatkoznak a csapatok

A második napi előadások sorát Thamó Zsolt, a HUMDA kutatómérnöke nyitja meg, aki a F1tenthben szereplő AI-pilótáról oszt meg érdekességeket. 10:50-től Kálmán Péter, a a KMS Europe Gokart racing vezetője tart előadást Hungarian Motorsport Academy avagy válogatott versenyzők támogatási programja – bemutatása, továbbá a KMS Europe Gokart versenycsapat működése címmel.

11:10-től kezdődően pedig Mészáros Virág, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Hidrogén munkacsoport vezetője zárja a prezentációkat, aki a Zöld busz programról fog beszélni.

Május 17-én alaposabban is bemutatkoznak a Techtogether Automotive Hungary verseny csapatai. 11:30 és 12:30 között az elmúlt 12 hónap munkája során a csapat tagjai által végzett legfontosabb termék vagy technológiai fejlesztések bemutatása lesz a diákok feladata. Itt elsősorban a fejlesztési célokról és eredményekről fognak beszélni, láthatjuk a műszaki és gazdasági elemzéseiket, valamint a fejlesztési projekt menedzsment bemutatására is sor kerül.

Tesztelje tudását!

Az idén 10 éves Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyeken mindeddig többezer egyetemi hallgató mérte össze a tudását. Azt gondolhatnánk, hogy a verseny kizárólag a műszaki feladatokról szólt, de a gyártás-, termék- és technológiafejlesztés mindig összehangoltan működik a vállalatok HR, marketing, értékesítési, gazdálkodási és egyéb részlegeivel. Ebből kifolyólag a versenyeken is mindig tágabb körből igyekeztünk feladatokat találni. A jubileumi alkalomból kifolyólag az elmúlt 10 év kvízei alapján összeállítottunk egy kérdéssort, amit kiegészítettünk a versenyre vonatkozó néhány könnyen megválaszolható kérdéssel.

Élje át a Techtogether versenyélményt és tesztelje tudását, a legújabb, nem csupán versenycsapatoknak szóló kvízünkben! Kattintson az alábbi linkre és válaszoljon a kérdésekre május 16. 12 óráig, hogy elvihesse a számos nyeremény egyikét! Támogassa kedvenc csapatát azzal is, hogy a kvízben őket jelöli meg a verseny várható győzteseként, amivel a versenyzők további pontokat szerezhetnek!

A megmérettetés a helyszínen is folytatódik május 17-én. Amennyiben szeretné elvinni az értékes díjak egyikét, jöjjön el a Techtogether Automotive Hungary versenyre a Hungexpo kiállítási területére, ahol a kvíz kitöltői számára kijelölt további feladat megoldására nyílik lehetőség. A három legjobb megoldást benyújtó közül az első 30.000 Ft, a második 20.000 Ft a harmadik helyezett 10.000 Ft értékű ajándékot kap, melyet a mérnökhallgatói versenyünk eredményhirdetését megelőzően, május 17-én adunk át.

Mindenki nyer, hiszen tudása bővítése mellett a helyszínen találkozhat a magyar autó- és gépipar vezetőivel, kiemelkedő tudású mérnökeivel és szakembereivel a verseny helyszínéül szolgáló kiállításon!

A kérdések összeállításában a Gépipari Tudományos Egyesület, a Trenkwalder Recruitment Kft. a Tequa International Kft. munkatársai segítettek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink