Techtogether Győrben is van munkaerőpiaci probléma

Győrben is van munkaerőpiaci probléma

autopro.hu | 2014.06.10 07:33

Győrben is van munkaerőpiaci probléma

Négy százalék alatti munkanélküliségi mutató - sok régió irigykedve tekint emiatt Észak-Dunántúlra. Pályaorientációra azonban a Kisalföldön is nagy szükség van.

Hirdetés

- Mifelénk nem a mennyiséggel, hanem a kommunikációval vannak gondok - indokolta kérdésünkre Szilasi Péter Tamás, a Győr-Moson-Sopron megyei Pályaorientációs Konzorcium szerződéskötésének helyet adó Mobilis központ igazgatója, vajon az ország alighanem legjobb foglalkoztatottsági mutatóival rendelkező térségének mégis mi szüksége van szervezetek átívelő összefogásra.

Szilasi Péter Tamás, a Mobilis igazgatója vázolta fel az együttműködés kereteit, s indokolta annak szükségességét

Amint a június elején tartott rendezvényen több megszólaló részéről is elhangzott, rendet kell tenni a fejekben, elsősorban a szülőkében, a hiányszakmák felé kell terelgetni a fiatalokat. - Legyen vége a gimnáziumok egyeduralmának, fordítsuk a szakképzés felé a diákokat - ezt a célkitűzést már Klebersberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerületének képviselője fogalmazta meg a helyszínen.

A pályaorientációs összefogás főszereplői

A nyár kezdetén tartott sajtóesemény előzménykeént idén februárban konzorciumi megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, a Győr-Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerülete valamint a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft., pályaorientációs feladataik közös végrehajtása céljával, Győr-Moson-Sopron Megye területére vonatkozóan.

Hat szervezet írta alá a konzorcium munkáját támogató nyilatkozatot

Ehhez a szándékhoz társult, valamint a konzorcium tevékenységét támogatásáról biztosította a Borsodi Műhely Kft., a Nemak Győr Kft., a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter, a Rába Járműipari Holding Nyrt., a Széchenyi István Egyetem. Az érintettek egy ezzel kapcsolatos szándéknyilatkozatot is szignáltak Győrben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink