Autopro Blog Gigantikus szobor használt gumiabroncsokból

Gigantikus szobor használt gumiabroncsokból

ContiBlogger | 2016.09.09 13:17

Gigantikus szobor használt gumiabroncsokból

A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságára egy hatalmas, 8 méter magas, 700 négyzetmétert lefedő installációval hívták fel a figyelmet a Sziget fesztiválon.

Hirdetés

A sok munka mellett könnyedebb projektek is foglalkoztattak minket az idén nyáron. A gumiabroncs-forgalmazó leányvállalatunknál egy roppant látványos ötlettel rukkoltak elő a kollégák. A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságára egy hatalmas, 8 méter magas, 700 négyzetmétert lefedő installációval hívták fel a figyelmet a Sziget fesztiválon. A kezdeményezés széles körű támogatást kapott a Continál, hiszen alapértékeink közé tartozik az újító ötletek felkarolása. A világzenei színpad előtt kapott helyet az óriási alkotás, melyet az Envicash alkotóinak segítségével „hoztunk össze”.

A projekt érdekessége, traktorabroncsokat, személygépkocsi, valamint motorkerékpár abroncsokat egyaránt felhasználtak a rekordméretű, összesen mintegy 2000 darabból álló installáció megalkotásakor. Egy ekkora, a rekordok könyvébe illő mű létrehozása, elég komoly és időigényes dolog, hiszen a legelső gumiabroncs beérkezésétől, a tervezési munkafolyamatokon át a kivitelezésig, 3 hónapig tartott. Aki netán lemaradt volna róla, mert idén nem volt a Szigeten, ne csüggedjen, ugyanis az alkotás több nagy rendezvényen is megjelenik majd hazánkban és külföldön egyaránt, egészen 2018-ig. Ezt követően pedig a tervek szerint a Hungaroringen talál végleges otthonra, hogy évtizedekig használhassa majd a versenyekre kilátogató közönség.

Kiemelt Partnereink