Techtogether Otthonról folytatják munkájukat a BME Formula Racing Team tagjai

Otthonról folytatják munkájukat a BME Formula Racing Team tagjai

autopro.hu | 2020.04.08 07:21

Otthonról folytatják munkájukat a BME Formula Racing Team tagjai

Fotó: BME Formula Racing Team

A jelenlegi vírushelyzet a Formula Student világát sem hagyta érintetlenül, így az idei versenyszezon a BME Formula Racing Team (BME FRT) számára is átalakult.

Az elmúlt hónapban a koronavírus terjedése miatt számos intézkedés született a csapat életében, annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között tudjanak haladni az autóik megépítésével. Azonban az elmúlt hetek eseményei miatt a Formula Student versenyek szervezői úgy döntöttek, hogy az idei nyári szezon versenyei elmaradnak, így a BME FRT-nek is alkalmazkodnia kellett a kialakult helyzethez.

A BME Formula Racing Team tagjai munkájukat otthonról folytatják, ezzel védve egymás, illetve saját maguk egészségügyi állapotát. Az egyetemi oktatásokhoz, illetve sok nagyvállalathoz hasonlóan online platformokon folytatják tevékenységüket. A felszabadult idejüket tanulásra, tudásbázisuk növelésére fordítják. A csapattagok egymást oktatva vesznek részt különböző online oktatásokon, ahol elsajátítják bizonyos szoftverek, mint például a 2D vagy a Simulink, működését, melyekkel tavalyi tesztek során mért adatokat dolgoznak fel. Ezen kívül több futó projektjük is van, mint például a féktárcsák hőtani szimulációja, aerodinamikai elemek szélcsatornában történő mérésének kidolgozása, valamint részt vesznek a Techtogether online versenyén is. Továbbá az egységtesztek kivétel nélkül lefolytak, az autókat szinte teljesen összeszerelték, aminek befejezésén kívül csak a rendszertesztek, illetve a bejáratás van hátra.

Fotó: BME Formula Racing Team

A csapatnak továbbra is célja, hogy a szeptemberben megálmodott versenyautókat, melyek mostanra tesztkész közeli állapotba kerültek, megmutassa a nagyközönségnek. A nemzetközi helyzet enyhülésével munkájuk gyümölcsét mindenképp bemutatják az őket támogató vállalatoknak, tanároknak és szülőknek.

Mivel ők is tudják, hogy jelen pillanatban az összefogás a legfontosabb, folyamatosan kapcsolatban állnak az őket támogató cégekkel, és igyekeznek a lehetőségeik és a legjobb tudásuk szerint segíteni munkájukat a vírus elleni küzdelemben.

Az érdeklődők a csapat Facebook oldalának nyomon követésével értesülhetnek a legfrissebb információkról.

Kiemelt Partnereink