Techtogether A Bosch képzési aktivitását díjazta a Miskolci Egyetem

A Bosch képzési aktivitását díjazta a Miskolci Egyetem

autopro.hu | 2013.08.30 14:01

A Bosch képzési aktivitását díjazta a Miskolci Egyetem

A mérnökhallgatók elkötelezett támogatásáért, a kutatói utánpótlás biztosításáért és a tehetséggondozásban kifejtett példaértékű szerepért kapott elismerést a vállalat.

Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója ünnepélyes keretek között vehette át az elismerést jelképező emlékérmet, amelyet Kocziszky György, a Miskolci Egyetem gazdaságtudományi karának dékánja nyújtott át a cég képviselőjének.

A Miskolci Egyetemen 2005-ben egyedülálló módon kezdte meg működését a cégcsoport nevével fémjelzett mechatronika tanszék. A támogatásnak köszönhetően olyan korszerű mechatronikai laboratórium rendszer működik, melynek eszközeit az oktatásban, a kutatásban, a tanfolyami képzésekben egyaránt hatékonyan használják.

Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body Systems gazdasági igazgatója és Kocziszky György, a Miskolci Egyetem gazdaságtudományi karának dékánja

A tanszéken berendezett hidraulika labor vagy a 6D-s alakfelismerő rendszerrel ellátott robot mind olyan oktatási segédletet jelent, melyekből a Dunától keletre a mai napig csupán egy van hazánkban. A Bosch miskolci gyára a mechatronika tanszékkel való együttműködésen túl évek óta jelentős szakmai támogatást nyújt a gazdaságtudományi karnak is. A cégcsoport az évek óta képviselt és támogatott erős műszaki fókusz mellett fontosnak tartja a gazdaságtudományi ismeretek elmélyítését is, különös tekintettel a kontrolling és logisztika szakterületeken.

– A legfontosabb feladatunk a mérnökképzésben való aktív, sőt, proaktív részvétel. A miskolci gyár kiemelten és számos területen támogatja az egyetemet, benne a gazdaságtudományi és gépészmérnöki kar hallgatóit. Magyarországi tartózkodásom közel 3 éve alatt azon fáradoztam, hogy a hallgatók elméleti tudását a Boschnál megszerezhető gyakorlati tapasztalatokkal mélyítsük el – nyilatkozta Uwe Mang a díjátadón.

Az együttműködés az eszköztámogatásokon túl vendégprofesszorok meghívására, a kutatásokba, oktatásba való bekapcsolásukra, valamint a folyamatos tananyag-fejlesztésre is kiterjed. – Közös szakmai tevékenységünk stratégiailag legfontosabb területének azt látom, hogy az elméleti oktatás és kutatás mellett olyan komoly gyakorlati megközelítésű munka folyik a karon, amely rendkívül gyorsan és hatékonyan képes igen látványos eredményeket felmutatni a Bosch gyárakkal való együttműködésben” – tette hozzá a gazdasági igazgató.

A miskolci Mechatronika tanszéken idén ősszel a nyolcadik mérnökévfolyam kezdi meg tanulmányait.

Az elismerő plakett

Kiemelt Partnereink